Η Γαλλία νίκησε την Αυστραλία με 4-1 στην πρεμιέρα της για τον 4ο όμιλο του Μουντιάλ 2022, αλλά ήταν μια γλυκόπικρη νίκη. Ο Λούκας Ερναντέζ υπέστη σοβαρό τραυματισμό και δεν θα μπορέσει να συνεχίσει να αγωνίζεται στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, όπως ανακοίνωσε η Γαλλική Ποδοσφαική Ομοσπονδία.

Ο αμυντικός που ήταν ο βασικός αριστερός μπακ στα πλάνα του Ντιντιέ Ντεσάν τραυματίστηκε μόνος του στο 13ο λεπτό της αναμέτρησης σε προσπάθειά του να ανακόψει την επέλαση αντιπάλου και αμέσως το ιατρικό τιμ των «μπλε» φοβήθηκε τα χειρότερα. Μετά την λήξη του ματς από τις αντιδράσεις των στελεχών της ομάδας γινόταν κατανοητό πως ο παίκτης δεν είχε πολλές πιθανότητες να παραμείνει στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Τα ξημερώματα της Τετάρτης (23/11) ήρθε και η επιβεβαίωση των φόβων των Γάλλων. «Ο Λούκας Ερναντέζ υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού συνδέσμου και πρέπει να εγκαταλείψει το Παγκόσμιο Κύπελλο», ανέφερε η ανακοίνωση της γαλλικής ομάδας.

Από την πλευρά του ο προπονητής Ντιντιέ Ντεσαν, σημείωσε: «Τόσο εγώ όπως και όλη η ομάδα είμαστε πολύ δυσαρεστημένοι με αυτή την εξέλιξη. Χάνουμε ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ομάδας μας. Ο Λούκας είναι ένας “μαχητής” και δεν έχω καμία αμφιβολία πως θα κάνει τα πάντα για να επιστρέψει και πάλι εξίσου δυνατός».

Η αποστολή της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας του 2018 δέχεται το ένα χτύπημα μετά το άλλο. Επί του παρόντος ο κεντρικός αμυντικός Ραφαέλ Βαράν δεν βρίσκεται στο 100% έπειτα από τραυματισμό.

Ο Ντεσάν έχασε με διάφορους τραυματισμούς τον κάτοχο της Χρυσής Μπάλας, Καρίμ Μπενζεμά, καθώς και τον MVP της Bundesliga, Κρίστοφερ Ενκουνκού. Από τις κλήσεις του απουσίαζαν άλλοι τρεις σημαντικοί ποδοσφαιριστές, οι βασικοί μέσοι Πολ Πογκμπά και Εν’ Γκολό Καντέ, καθώς και ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας Μάικ Μενιάν, όλοις τους τραυματίες.

Πέραν της Γαλλίας, από την απώλεια του Λούκας Ερναντέζ, που αναμένεται να μείνει εκτός δράσης για αρκετό χρονικό διάστημα, θα «πονέσει» και η Μπάγερν Μονάχου, η ομάδα στην οποία ανήκει.