Η εθνική Πολωνίας είναι μία από τις ομάδες που συμμετέχουν στο Μουντιάλ 2022, το οποίο θα αρχίσει την Κυριακή (20/11), αλλά τις τελευταίες μέρες το μυαλό των παικτών δεν είναι αποκλειστικά στο γήπεδο, όπως είπε ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, λόγω του πυραύλου που έπεσε σε πολωνικό έδαφος.

Ο πύραυλος έπληξε το χωριό Πρζεβόντοφ στα σύνορα με την Ουκρανία και προκάλεσε τον θάνατο δύο ανθρώπων, με την Ουκρανία να κατηγορεί τη Ρωσία, την Πολωνία με το ΝΑΤΟ να κατηγορούν την Ουκρανία και τους παίκτες της εθνικής ομάδας να μην μπορούν να συγκεντρωθούν στο Μουντιάλ που έχουν μπροστά τους.

«Δεν ήταν εύκολη στιγμή. Όλοι περίμεναν εξηγήσεις, πληροφορίες. Δυστυχώς όλο αυτό επηρέασε ανθρώπους, υπήρξαν νεκροί. Είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Όταν αποσαφηνίστηκαν τα γεγονότα, ανακτήσαμε την ψυχραιμία μας κι επικεντρωθήκαμε σε αυτό που έπρεπε να κάνουμε», τόνισε σχετικά ο Λεβαντόφσκι την Παρασκευή (18/11).

Η αποστολή της εθνικής Πολωνίας ήταν στη Βαρσοβία όταν έπεσε ο πύραυλος, με την ομάδα να πετάει στη συνέχεια για Κατάρ συνοδεία δύο πολεμικών αεροσκαφών.