Με το πρωτάθλημα της Super League να βρίσκεται σε περίοδο παύσης εξαιτίας του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα διεξαχθεί στο Κατάρ (20/11-18/12), τα μεταγραφικά πλάνα του Παναθηναϊκού βγαίνουν στο… προσκήνιο της καθημερινότητας του πρωτοπόρου του ελληνικού πρωταθλήματος.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Ιβάν Γιοβάνοβιτς, σε συνεννόηση με στελέχη της διοίκησης προχωρούν στον σχεδιασμό του πλάνου ενίσχυσης των «πράσινων», ενόψει του πολύ απαιτητικού δεύτερου μισού της σεζόν.

Ο Παναθηναϊκός θα κινηθεί από τώρα για εντοπίσει τους βασικούς στόχους του. Εστιάζει στην απόκτηση ενός (βασικού) αριστερού εξτρέμ «πρώτης γραμμής», αφού θεωρείται απαραίτητο να καλυφθεί το κενό του τραυματία Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα, ο οποίος τέθηκε νοκ-άουτ για το υπόλοιπο της σεζόν από τις 23 Οκτωβρίου μετά τον σοβαρό τραυματισμό του (ρήξη χιαστού) στον αγώνα με τον Άρη.

Η άλλη θέση που θεωρείται κομβικό να ενισχυθεί η ομάδα είναι στον άξονα της μεσαίας γραμμής με τους παίκτες που εξετάζονται και θα εξεταστούν να μπορούν να καλύψουν τόσο το ρόλο του «οργανωτή», αλλά και του επιτελικού μέσου, με τον παίκτη που θα αποκτηθεί να έχει προτέρημα τη δημιουργικότητα.

Τέλος, αν οι συνθήκες της αγοράς το επιτρέψουν τότε ο Παναθηναϊκός θα εξετάσει και το ενδεχόμενο απόκτησης ακόμη ενός εξτρέμ, σε αυτή την περίπτωση ενός παίκτη που να μπορεί να κινηθεί περισσότερο στο δεξί άκρο της επίθεσης ώστε να λειτουργήσει ως εναλλακτική λύση του Σεμπαστιάν Παλάσιος.

Στο «τριφύλλι», αναφέρει η ίδια πηγή, έχουν κάνει ήδη μία πρώτη προεργασία για τα μεταγραφικά της ομάδας και ο στόχος είναι οι βασικοί στόχοι να έχουν κλείσει στις πρώτες μέρες του χειμερινού μεταγραφικού «παραθύρου», ώστε να ενσωματωθούν αμέσως στο αγωνιστικό πλάνο της ομάδας.