Αντιμέτωπη με 30 μηνύσεις από πρώην ποδοσφαιριστές θα έρθει σύντομα η αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Τύπος της χώρας, με την κατηγορία ότι δεν έκανε όλα όσα έπρεπε για να προστατευθούν οι ποδοσφαιριστές από εγκεφαλικούς τραυματισμούς.

Το όλο θέμα ξεκίνησε από το Εθνική Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ, το οποίο αναγνώρισε ότι η χρόνια τραυματική εγκεφαλοπάθεια οφείλεται και στην επαφή με τη μπάλα στο ποδόσφαιρο. Έτσι, 30 πρώην παίκτες, αρκετοί εκ των οποίων πάσχουν από νευρολογικές παθήσεις, θα κινηθούν κατά της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Αγγλίας κατηγορώντας την για αμέλεια.

H FA (αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία) αρνήθηκε να ακολουθήσει το παράδειγμα αυτής του ράγκμπι και να επιτρέψει 12ήμερη αποχή σε παίκτη που επιχε υποστεί διάσειση, αποφασίζοντας τελικά ότι στις ομάδες με ηλικίες κάτω των 12 ετών το κάθε παιδί θα μπορεί να κάνει συνολικά μέχρι και 10 κεφαλιές με υψηλή δύναμη στις προπονήσεις της εβδομάδας.

Το γεγονός ότι πέντε παίκτες της εθνικής Αγγλίας που κατέκτησε το Μουντιάλ 1966 διαγνώστηκαν με άνοια και οι τέσσερις εξ αυτών πέθαναν είχε, επίσης, προκαλέσει φωνές γύρω από τι θα πρέπει να αλλάξει με τις κεφαλιές στο ποδόσφαιρο και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε ποια θα είναι η κατάληξη μετά τις μηνύσεις που θα γίνουν.