Την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα, δύο αγωνιστικές πριν το τέλος του πρώτου γύρου, πανηγυρίζει ο Ιωνικός, ο οποίος με δύο γκολ του Μάντζη πέρασε από το Ηράκλειο νικώντας με 2-0 τον ΟΦΗ που δεν παρουσιάζει καμία βελτίωση μετά την αλλαγή προπονητή και βρίσκεται πλέον στην προτελευταία θέση, με το κλίμα να γίνεται όλο και πιο βαρύ γύρω από την ομάδα.

Οι γηπεδούχοι πατούσαν καλύτερα στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, έβγαζαν περισσότερη ενέργεια και είχαν τρεις φάσεις για να προηγηθούν στο πρώτο 20λεπτο με τους Ντιουσέ (10′), Τοράλ (11’0 και Τζου (20′), αλλά ο Χουτεσιώτης αντέδρασε σωστά σε όλες τις περιπτώσεις. Λίγα λεπτά μετά πάντως και συγκεκριμένα στο 25′ ήταν η σειρά των φιλοξενούμενων να απειλήσουν αλλά ο Μάντζης πλάσαρε άουτ από καλή θέση.

Ο ίδιος παίκτης είχε και την επόμενη ευκαιρία των Νικαιωτών, στο 52′, αλλά νικήθηκε από τον Μανδά, αλλά στο 56′ οι δυο τους μονομάχησαν ξανά και αυτή τη φορά βγήκε ο επιθετικός του Ιωνικού, ο οποίος με κεφαλιά, μετά το γέμισμα του Λοβέρα, έκανε το 0-1. Εξέλιξη που ανάγκασε τον ΟΦΗ να βγει μαζικά στην επίθεση για την ισοφάριση, χωρίς όμως να έχουν ξεκάθαρο πλάνο για το πώς θα μπορούσαν να πετύχουν κάτι τέτοιο.

Έτσι, αφήνοντας πολλούς κενούς χώρους πίσω κινδύνευν σοβαρά να δεχθούν δεύτερο γκολ και αυτό τελικά έγινε στο 84′ με τον Μάντζη στην αντεπίθεση, με το 0-2 να είναι και το τελικό αποτέλεσμα. Πρώτη νίκη, επομένως, για τον Ιωνικό, ενώ οι Κρητικοί είναι πλέον στην προτελευταία θέση και θα πρέπει να βελτιωθούν πολύ στη συνέχεια αν δεν θέλουν να μπλέξουν σε περιπέτειες.

ΟΦΗ: Μανδάς, Λάρσον, Βούρος, Διαμαντής, Μπαλογιάννης (63′ Θοράρινσον), Μεγιάδο (74′ Ντίκο), Περέα, Τοράλ (25′ Μπουζούκης), Ντιουσέ (63′ Ντουρμισάι), Τζου (46′ Θεοδουσουλάκης), Γκερέρο.

Ιωνικός: Χουτεσιώτης, Μύγας, Τσιγκρίνσκι, Σόουζα, Σάκιτς, Ρομαό, Φαντιγκά (76′ Μασάς), Σεμπά (87′ Αντούνες), Λοβέρα (66′ Κάνιας), Ελευθεριάδης, Μάντζης (87′ Ιωαννίδης).