Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Πέμπτη (3/11) τη Ναντ για την 6η και τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Europa League χωρίς κανένα βαθμολογικό κίνητρο, αφού αποκλείστηκε και μαθηματικά, με τον Μίτσελ να παραδέχεται ότι το… ένα μάτι της ομάδας του θα είναι στο ντέρμπι που ακολουθεί, την Κυριακή (6/11) με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο για τη Super League 1.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ισπανός προπονητής στη συνέντευξη Τύπου για την αναμέτρηση με τους Γάλλους…

Για την προετοιμασία ενόψει Ναντ και για το ντέρμπι: «Έχω να προετοιμάσω ένα παιχνίδι που δεν έχουμε βαθμολογικές ελπίδες. Είμαστε συνηθισμένοι να παίζουμε σε δύο διοργανώσεις. Με αυτή την έννοια δεν είχαμε πρόβλημα. Ξέρουμε τη σημασία του παιχνιδιού την Κυριακή. Ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι να παίζεις για την ομάδα».

Για το πώς αντιμετωπίζει την κατάσταση του αποκλεισμού: «Είναι δύσκολο γιατί όταν ήρθα είχαμε στόχο την πρόκριση. Ήμασταν κοντά μέχρι και το τελευταίο ματς με τη Φράιμπουργκ. Να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και είμαστε κοντά στο να το καταφέρουμε».

Για το αν είναι ευκαιρία το ματς για τη δουλειά ενόψει της διακοπής: «Είναι ένα προνόμιο, μεγάλη τιμή που προπονώ τον Ολυμπιακό σε οποιαδήποτε κατάσταση, ακόμη και στα φιλικά. Με παρακινεί μία μεγάλη αγάπη για τον Ολυμπιακό, αυτό μου δίνει δύναμη. Δεν ξέρω αν πρέπει να το πω, σίγουρα θα έχουμε το ένα μάτι μας και στο ματς της Κυριακής. Όλοι οι παίκτες που θα παίξουν αύριο έχουν ξαναπαίξει σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Είναι τέλεια ευκαιρία να αποδείξουν ότι ο προπονητής έκανε λάθος».

Για το αν η 11άδα με τη Ναντ θα… βγάλει και την 11άδα για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό: «Η 11άδα θα φοράει την ίδια φανέλα».

Για τη Ναντ: «Για το αν είναι ευκαιρία το ματς για τη δουλειά ενόψει της διακοπής: «Η Ναντ είναι σημαντική ομάδα, την είχα αντιμετωπίσει ως προπονητής στη Μαρσέιγ. Θα την αντιμετωπίσουμε με θέληση. Είναι ένας αγώνας πρεστίζ, είναι ομάδα με καλούς παίκτες».

Για το αν είναι ρίσκο η χρήση 11άδας με μικρή χημεία: «Για εμάς μπορεί αύριο να μην έχει βαθμολογική σημασία, αλλά είναι ένα σημαντικό ματς, να τελειώσουμε τη διοργάνωση με καλή εικόνα. Το ότι έχουμε την Κυριακή ντέρμπι είναι απλά μία δικαιολογία. Ο προπονητής πρέπει να κρατάει ισορροπίες, να παίρνει πολλές φορές ρίσκο. Σίγουρα υπάρχουν προτεραιότητες, αλλά δεν σημαίνει πως το αυριανό ματς δεν έχει σημασία».