Έπρεπε να φτάσουμε στη 10η αγωνιστική του φετινού πρωταθλήματος για να πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη ο Λεβαδειακός, ο οποίος υποδέχθηκε τον Ατρόμητο και πήρε τους τρεις βαθμούς με το τελικό 2-1, έχοντας χάσει και πέναλτι και γενικά έχοντας καλύτερη παρουσία από τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι γνώρισαν την τρίτη συνεχόμενη ήττα.

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και είχαν την πρώτη τους φάση στο 12′ με το σουτ του Νίκα που έφυγε άουτ και την πρώτη καλή ευκαιρία τους στο 16′ ξανά με τον Νίκα, ο οποίος ήταν και πάλι άστοχος.

Με την… τρίτη, όμως, στο 25′ κατάφερε να ανοίξει το σκορ, με κεφαλιά αυτή τη φορά, δίνοντας στους Βοιωτούς ένα προβάδισμα που άξιζαν. Είχαν κατοχή μπάλας, είχαν τις όποιες φάσεις είχαν γίνει ως τότε, είχαν γενικά καλύτερη εικόνα από τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι δεν έκαναν σε κανένα σημείο του πρώτου ημιχρόνου αισθητή την παρουσία τους.

Αυτό, τελικά, θα το πετύχαιναν στο β’ μέρος: Ευκαιρία με τον Ρομπάιγ που έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ στο 48′, ευκαιρία στο 54′ με τους Κιάρτανσον και Κλωναρίδη να μην καταφέρνουν να σπρώξουν τη μπάλα στα δίχτυα μετά το γύρισμα του Ντε Μποκ.

Οι Περιστεριώτες είχαν τις φάσεις, δηλαδη, για την ισοφάριση αλλά δεν τις αξιοποίησαν, οπότε στο 63′ χρειάστηκαν την τύχη για να μη γίνει το 2-0, με το σουτ του Μουτίνιο να καταλήγει στο δοκάρι. Και αφού έμεινε όρθιος σε αυτή τη φάση ο Ατρόμητος, αμέσως μετά, στο 65′, ισοφάρισε με το δυνατό σουτ του Ρομπάιγ (1-1).

Παρ’ όλα αυτά, ο Λεβαδειακός θα μπορούσε να πάρει το προβάδισμα ξανά λίγα λεπτά μετά, αφού στο 72′ πήρε πέναλτι για μαρκάρισμα του Χατζηισαΐα στον Μουτίνιο, ο οποίος όμως ανέλαβε και την εκτέλεση και αστόχησε, σημαδεύοντας δοκάρι…

Γεγονός, πάντως, που δεν επηρέασε ψυχολογικά τους γηπεδούχους, όπως αποδείχθηκε στο 79′: Πάσα του Τσάπρα, τελείωμα του Σκβάρκα από το ύψος της μικρής περιοχής και η μπάλα στα δίχτυα για το 2-1, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Λεβαδειακός: Μάρκοβιτς, Τσάπρας, Βρακάς (89′ Τζημόπουλος), Λιάγκας, Βινίσιους, Μπάχανακ, Νίκας, Μεχία (56′ Σκβάρκα), Μουτίνιο, Πέτρε (56′ Λούα Λούα), Χάμοντ.

Aτρόμητος: Γιαννιώτης, Κεσχρίντα, Χατζηϊσαίας, Σουάρεθ, Ντε Μποκ, Γκονζάλες, Έρλινγμαρκ, Κούεν (82′ Κωστόπουλος), Ρομπάιγ, Κλωναριδης, Κιάρτανσον (63′ Τζαβίδας).