Η ΑΕΚ υποδέχθηκε τον ΠΑΣ Γιάννινα με στόχο τη νίκη που θα της έδινε το εισιτήριο για τους «16« του κυπέλλου Ελλάδας και τα κατάφερε με το τελικό 2-0, χάρη στα γκολ των Κοσίδη και Μάνταλου, με τον Ματίας Αλμέιδα να βρίσκει την ευκαιρία να ξεκουράσει κάποιους παίκτες και να δώσει ευκαιρία σε κάποιους άλλους, αφού έκανε 9 αλλαγές στην 11άδα σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στον Ατρόμητο πριν τέσσερις μέρες.

Το ματς θα μπορούσε να αρχίσει άσχημα για την Ένωση, αφού στο 2′ ο Στάνκοβιτς έκανε λάθος και η μπάλα κατέληξε στον Παμλίδη που αστόχησε με τελείωμα εντός περιοχής, αλλά τελικά άρχισε καλά: Δυνατό σουτ του Αραούχο στο 6′, απόκρουση του Πριόρ και ο Κοσίδης στην επαναφορά έκανε το 1-0 με το πρώτο του γκολ με την πρώτη ομάδα του συλλόγου.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα, επομένως, πήρε το προβάδισμα από νωρίς, ενώ οι φιλοξενούμενοι υποχρεώθηκαν να αρχίσουν τις αλλαγές από νωρίς, αφού ο Πριόρ ένιωσε ενοχλήσεις και στο 19′ αντικαταστάθηκε από τον Αθανασίου. Και τρία λεπτά μετά την είσοδό του, στο 22′, χρειάστηκε να επέμβει στην κεφαλιά του Μάνταλου, μετά την ωραία σέντρα του Χατζισαφί, για να μη γίνει το 2-0.

Όπως και να έχει, το παιχνίδι συνεχίστηκε με τους κιτρινόμαυρους να έχουν τον έλεγχο και να απειλούν και στο 31′ με το σουτ του Αραούχο που απέκρουσε ο Αθανασίου, ο οποίος επενέβη και στο 40′ μπλοκάροντας τη μπάλα μετά την κεφαλιά του Μάνταλου, με το ημίχρονο να βγαίνει με το σκορ στο 1-0.

Στην επανάληψη τα πράγματα δεν άλλαξαν εντυπωσιακή, υπό την έννοια πως η ΑΕΚ διατηρούσε τον έλεγχο και δεν ένιωσε καμία απειλή από τους Γιαννιώτες. Αυτό ήταν το θετικό για τους γηπεδούχους. Το αρνητικό ήταν ότι δεν έφτιαχναν τις προϋποθέσεις για να πλησιάσουν στο δεύτερο γκολ, με τον κόσμο τους πάντως στις εξέδρες να μην απογοητεύεται. Αντιθέτως, με συνεχές τραγούδι οι Ενωσίτες έσπρωχναν την ομάδα του Αλμέιδα, η οποία τελικά έφτασε στο 2-0.

Στο 66′ ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι για τράβηγμα του Καραχάλιου στον Ελίασον και δύο λεπτά μετά ο Μάνταλος εκτέλεσε και ευστόχησε, με το παιχνίδι, ουσιαστικά, να λαμβάνει πρόωρο τέλος εκείνη τη στιγμή, αφού δεν γινόταν να ανατραπεί το σκορ στη συνέχεια.

Θα μπορούσε, απλά, να μεγαλώσει, αφού στο 79′ ο Αραούχο με ωραίο πλασέ πήγε για το 3-0 αλλά ο Αθανασίου έκανε πολύ ωραία επέμβαση, με το παιχνίδι να ολοκληρώνεται μέσα σε χειροκροτήματα από τους οπαδούς της ΑΕΚ για την ομάδα τους.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζισαφί (80′ Ραντόνια), Γιόνσον, Γαλανόπουλος (75′ Φράνσον), Ελίασον (72′ Γκατσίνοβιτς), Μάνταλος, Αραούχο, Κοσίδης (72′ Λιβάι Γκαρσία).

ΠΑΣ Γιάννινα: Πριόρ, Σόρια, Παντελάκης, Μπαγκαλιάνης, Πήλιος, Καραχάλιος, Ριένστρα (76′ Κιάκος), Λιάσος, Μορέιρα (56′ Λώλης), Φοφανά (76′ Μπάλαν), Παμλίδης (56′ Ροσέρο).