Στη μεγάλη βραδιά της Ρεάλ Μαδρίτης όπου ο Καρίμ Μπενζεμά πήρε τη Χρυσή Μπάλα και ο Τιμπό Κουρτουά το βραβείο Λεβ Γιασίν για τον καλύτερο τερματοφύλακα, η «βασίλισσα» έφυγε από το Παρίσι… αποσβολωμένη με ορισμένα από τα βραβεία που δόθηκαν.

Οι περισσότερες αντιδράσεις προκλήθηκαν για εκείνο του συλλόγου της χρονιάς που πήγε στη Μάντσεστερ Σίτι, ενώ στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Λίβερπουλ, ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν 3η στην κατάταξη παρόλο που κατέκτησε το Champions League, την La Liga, το UEFA Super Cup και το Supercopa της Ισπανίας.

Όταν ανακοινώθηκε η νικήτρια του βραβείου τόσο ο πρόεδρος του κλαμπ Φλορεντίνο Πέρεθ όσο και ο Καρίμ Μπενζεμά δεν το περίμεναν και εμφανίστηκαν αμήχανοι. Ο σύλλογος μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ανάρτησε μήνυμα με δύο μάτια, μια ξεκάθαρη αιχμή σα να μην πίστευαν σ’ αυτό που έβλεπαν.

Την ίδια στιγμή ο πρώην αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης και στέλεχος του ιδρύματος του συλλόγου, Ίκερ Κασίγιας, με δικό του μήνυμα στην ίδια πλατφόρμα του μέσου κοινωνικής δικτύωσης άσκησε σκληρή κριτική χαρακτηρίζοντας τα βραβεία «αστεία». Σε άλλο μήνυμά του ο Κασίγιας συνεχάρη τη Ρεάλ Μαδρίτης «για την 3η θέση».

Έπειτα, δούλεψαν και τα… δάχτυλα του Τόνι Κρόοζ, ενός εκ των κορυφαίων παικτών της ομάδας του Κάρλο Αντσελότι. «Τρίτη καλύτερη ομάδα για τη σεζόν 2021-22 – Χαρούμενη Ρεάλ Μαδρίτης;» έγραψε ο Γερμανός μέσος.

Ορισμένα ισπανικά ΜΜΕ, δε, χαρακτήρισαν την επιλογή ως «το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία» των διάσημων βραβείων που δίνει το έγκυρο γαλλικό περιοδικό France Football.

Σα να μην έφτανε αυτό στη Ρεάλ Μαδρίτης, οι «μπλάνκος» είδαν και την Μπαρτσελόνα να φεύγει με περισσότερα βραβεία από τη γαλλική πρωτεύουσα. Περίμεναν τον Εντουάρντο Καμαβίνγκα να πάρει το τρόπαιο Κοπά για τον καλύτερο νεαρό παίκτη, αλλά βραβεύτηκε ο Γκάβι, ενώ εκείνο του καλύτερου στράικερ, το βραβείο Γκερντ Μίλερ, πήγε στον νυν άσο των «μπλαουγκράνα», Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι κι όχι στον Καρίμ Μπενζεμά όπως ήλπιζαν. Επίσης, η Αλεξία Πουτέγιας, η κορυφαία παίκτρια της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου της Μπάρτσα κατέκτησε για δεύτερη συνεχόμενη φορά τη Χρυσή Μπάλα.