Έπειτα από 13 χρόνια στα οποία οι Λιονέλ Μέσι με 7 κατακτήσεις και ο Κριστιάνο Ρονάλντο με άλλες 5 κυριάρχησαν όσο κανείς ποτέ, με τον Λούκα Μόντριτς να καταφέρνει να μπει σφήνα το 2018, φαίνεται πως ξεκινάει μια νέα εποχή για το ποδόσφαιρο και για τη Χρυσή Μπάλα, η οποία για το 2022 πήγε στον Καρίμ Μπενζεμά, ο οποίος έκανε εκπληκτικά πράγματα με τη Ρεάλ Μαδρίτης, με τη φανέλα της οποίας κατέκτησε πρωτάθλημα και Champions League την περσινή σεζόν.

Η μεγάλη δικαίωση του Γάλλου επιθετικού, στα 34 του χρόνια, είναι γεγονός! Έχοντας ζήσει χρόνια και χρόνια στη σκιά του Κριστιάνο Ρονάλντο, για τον οποίο δούλευε μέσα στο παιχνίδι, ο Μπενζεμά απελευθερώθηκε μετά την αποχώρηση του Πορτογάλου από τη Ρεάλ και υπενθύμισε σε όλους τι παίκτης είναι. Συνεχόμενα γκολ, καθοριστικός σε κατακτήσεις τίτλων, παίκτης ομάδας πάντα, ο Γάλλος φορ είναι πλέον ο νέος κάτοχος της Χρυσής Μπάλας, η οποία τον επιβραβεύει τυπικά για την περσινή σεζόν ουσιαστικά όμως για όλη την καριέρα του, ασχέτως αν παλαιότερα δεν έπαιρνε όσα «μπράβο» άξιζε.

Σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις του, μετά τη βράβευσή του, ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης και της εθνικής Γαλλίας είπε τα εξής: «

Αυτό με κάνει πραγματικά υπερήφανο για όλη τη δουλειά που έκανα, δεν εγκατέλειπα ποτέ. Είχα δύο πρότυπα στη ζωή μου, τον Ζιντάν και τον Ρονάλντο. Πάντα είχα αυτό το όνειρο στο μυαλό μου, ότι τα πάντα ήταν πιθανά.

Υπήρχε μία δύσκολη περίοδος όταν δεν ήμουν στην εθνική Γαλλίας αλλά δούλεψα και δεν τα παράτησα ποτέ, κράτησα κάτω το κεφάλι μου και απολάμβανα να παίζω ποδόσφαιρο.

Είμαι πραγματικά υπερήφανος για το ταξίδι μου, δεν ήταν εύκολο, ήταν δύσκολο, για μένα και την οικογένειά μου. Ευχαριστώ πραγματικά τους συμπαίκτες μου στην Ρεάλ και στην εθνική Γαλλίας».

Οι υπόλοιπες βραβεύσεις

Πλην του Μπενζεμά όμως, ο οποίος ήταν το κεντρικό πρόσωπο της εκδήλωσης, υπήρξαν βραβεία και για άλλους παίκτες που ξεχώρισαν την περσινή σεζόν, όπως και για την καλύτερη ομάδα.

Ως καλύτερος παίκτης κάτω των 21 ετών, λοιπόν, βραβεύθηκε ο Γκάβι της Μπαρτσελόνα.

Ο Σαντιό Μανέ πήρε το βραβείο Socrates, το πρώτο, αφού φέτος καθιερώθηκε, για την κοινωνική του δράση στην πατρίδα του, τη Σενεγάλη.

Η Αλέξια Πουτέγιας, η σταρ της Μπαρτσελόνα, κατέκτησε τη Χρυσή Μπάλα Γυναικών.

Το βραβείο Γκερντ Μίλερ για τον καλύτερο σκόρερ πήγε στον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.

Ο Τιμπό Κουρτουά της Ρεάλ Μαδρίτης είναι αυτός που αναδείχθηκε καλύτερος τερματοφύλακας.

Η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα βραβεύθηκε σαν η καλύτερη ομάδα της περσινής σεζόν.