Την πιο μεγάλη νίκη του τη φετινή σεζόν πανηγυρίζει ο ΠΑΟΚ, ο οποίος επικράτησε με 2-1 του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη στο παιχνίδι με το οποίο ολοκληρώθηκε η 8η αγωνιστική της Super League 1 και πήγε στους 15 βαθμούς, στο -9 από την κορυφή, αφήνοντας στους 14 και στο -10 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό τους Πειραιώτες, οι οποίοι συνεχίζουν να προβληματίζουν με απόδοση και αποτελέσματα.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που πατούσαν καλύτερα στα πρώτα λεπτά και έδειξαν τη διάθεσή τους να αιφνιδιάσουν τους γηπεδούχους, προσπαθώντας να τους προκαλέσουν πρόβλημα στα άκρα της άμυνας και ανοίγοντας, τελικά, το σκορ νωρίς και συγκεκριμένα στο 8′: Κόρνερ του Τσαούση και ο Παπασταθόπουλος με κεφαλιά αντί να απομακρύνει τη μπάλα την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του (0-1).

Οι ασπρόμαυροι πήραν, έτσι, το προβάδισμα και στη συνέχεια έδειξαν να έχουν ως βασικό στόχο να κρατήσουν το σκορ. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου οπισθοχώρησε αφήνοντας μπάλα και χώρο στους ερυθρόλευκους για να τους χτυπήσουν στην κόντρα, χωρίς όμως να τα καταφέρουν. Βασικά, ο ΠΑΟΚ όχι μόνο δεν πέτυχε δεύτερο γκολ σε κάποια αντεπίθεση, αλλά δέχθηκε και την ισοφάριση πριν το ημίχρονο.

Ο Ολυμπιακός, ο οποίος είχε ευκαιρία στο 34′ με τον Ρέαμπτσιουκ, το σουτ του οποίου κόντραρε στον Ίνγκασον και ενώ ο Κοτάρσκι ήταν εκτός φάσης, έφτασε στο 1-1 στο 37′ με το πρώτο γκολ του Χάμες Ροντρίγκες. Ένα γκολ που ήρθε με κεφαλιά μετά το εντυπωσιακό άλμα του, έπειτα από τη σέντρα ακριβείας του Ρέαμπτσιουκ.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά στο 41′ οι Πειραιώτες είχαν ευκαιρία για το δεύτερο γκολ, με τον Κοτάρσκι να αποκρούει το σουτ του Χάμες και τον Μπακαμπού να αστοχεί με γυριστό στην επαναφορά, ενώ στο 42′ ο Γκάρι πάτησε περιοχή και έκανε το γύρισμα για τον Μπακαμπού αλλά ο Κοτάρσκι πρόλαβε να μαζέψει τη μπάλα.

Τον πάγωσε με Νάρεϊ

Η ομάδα του Μίτσελ έδειχνε καλύτερη ή τουλάχιστον πιο κινητική και στο ξεκίνημα της επανάληψης, αλλά τελικά ήταν αυτή του Λουτσέσκου που κατάφερε να βρει και πάλι δίχτυα, παίρνοντας ξανά το προβάδισμα. Στο 56′, συγκεκριμένα, ο Λύρατζης κινήθηκε από δεξιά και έδωσε στον Νάρεϊ, ο οποίος με τρομερό σουτ νίκησε τον Τζολάκη για το 1-2!

Ένα γκολ στο οποίο ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να απαντήσει άμεσα, στο 58′, αλλά ο Γκάρι που απέφυγε και τον Κοτάρσκι έφυγε λίγο πλάγια και αστόχησε χάνοντας την ευκαιρία. Ένα λάθος που έμοιαζε καταδικαστικό στο 61′, όταν ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ για μαρκάρισμα του Μπα, αλλά η εξέταση του VAR είχε ως αποτέλεσμα ο ρέφερι να ακυρώσει την απόφασή του.

Το σκορ, επομένως, παρέμεινε στο 1-2 και ο Μίτσελ στη συνέχεια έβαλε τους Βαλμπουενά και Ελ Αραμπί, βγάζοντας τους Χάμες και Γκάρι Ροντρίγκες, ψάχνοντας τη λύση για την ομάδα του. Μια λύση που θα μπορούσε να έρθει στο 78′ αλλά ο Μπακαμπού αστόχησε με κεφαλιά από πολύ καλή θέση μετά τη σέντρα του Ινμπόμ Χουάνγκ. Όπως αστόχησε και ο Ελ Αραμπί στο 88′, σε μια μεγάλη ευκαιρία και ενώ ο Κοτάρσκι ήταν εξουδετερωμένος, με τον ΠΑΟΚ να φεύγει τελικά από το Καραϊσκάκη με μεγάλη νίκη, προσπερνώντας μάλιστα τον Ολυμπιακό στη βαθμολογία.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (8 αγωνιστικές)
Παναθηναϊκός 24
ΑΕΚ 18
Βόλος 17
ΠΑΟΚ 15
Ολυμπιακός 14
Άρης 13
Παναιτωλικός 11
Ατρόμητος 11
Αστέρας Τρίπολης 8
Λαμία 7
ΟΦΗ 5
ΠΑΣ Γιάννινα 5
Λεβαδειακός 3
Ιωνικός 2

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Βρουσάι, Μπα (84′ Ουί Τζο), Παπασταθόπουλος, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Ινμπόμ, Αγκιμπού Καμαρά (66′ Μασούρας), Γκάρι Ροντρίγκες (71′ Βαλμπουενά), Χάμες Ροντρίγκες (71′ Ελ Αραμπί), Μπακαμπού.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Τσαούσης (70′ Σάστρε), Ντάντας (90′ Σβαμπ), Κούρτιτς, Νάρεϊ, Ντόουγκλας (84′ Φιλίπε Σοάρες), Ελ Καντουρί, Ολιβέιρα.