Η ΑΕΚ υποδέχθηκε τον Ατρόμητο με την ψυχολογία στα ύψη μετά τις τελευταίες καλές εμφανίσεις και με τον κόσμο της να γεμίζει τις εξέδρες του OPAP Arena, αλλά το παιχνίδι αυτή τη φορά δεν ήταν πάρτι αλλά… θρίλερ, με τα πάντα να κρίνονται στο 94′ με το πέναλτι του Άμραμπατ, ο οποίος χάρισε στην ομάδα του Ματίας Αλμέιδα την 4η συνεχόμενη νίκη και τη δυνατότητα να πλησιάζει στο -3 από τον Παναθηναϊκο, ο οποίος παίζει αργότερα στη Λαμία.

Το κλίμα στη Νέα Φιλαδέλφεια ήταν ευχάριστο πριν αρχίσει το παιχνίδι και θα μπορούσε να γίνει ακόμη περισσότερο λίγα λεπτά μετά την έναρξη και συγκεκριμένα στο 5ο, όταν ο Αραούχο έβγαλε τον Λιβάι Γκαρσία απέναντι από τον Γιαννιώτη, αλλά το πλασέ έφυγε άουτ.

Ήταν μια φάση στην οποία θα μπορούσε να γίνει το 1-0 και δεν άργησε να έρθει και αυτή στην οποία θα μπορούσε να γίνει το 0-1, με τον Ρομπάιγ να βρίσκει πολύ ωραία τον Κιάρτανσον που πλάσαρε στην κίνηση αλλά ο Αθανασιάδης απέκρουσε.

Από εκεί και πέρα, η Ένωση πήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού και ήταν αυτή που προσπαθούσε να δημιουργήσει, έχοντας όμως πρόβλημα, αφολυ γινόταν λάθος στην τελική πάσα συνήθως. Όσο για τους Περιστεριώτες, κρατούσαν το 0-0 χωρίς να κινδυνεύουν ιδιαίτερα και στο 31′ είχαν άλλη μια προσπάθεια με την κεφαλιά του Έρλινγκμαρκ, μετά το φάουλ του Μουνίθ, που έφυγε άουτ.

Όπως άουτ έφυγε και το πλασέ του Αραούχο από το ύψος της περιοχής στο 36ο λεπτό, ενώ στο 41′, στην τελευταία τελική προσπάθεια του πρώτου ημιχρόνου, ο Γκατσίνοβιτς σούταρε εντός περιοχής και ο Γιαννιώτης μπλόκαρε.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης, στο 48′, ο τερματοφύλακας του Ατρόμητου είχε περισσότερη δουλειά να κάνει και την έκανε, αφού είπε «όχι» στον Πινέδα, ο οποίος βρήκε χώρο για να πλασάρει μετά την πάσα του Λιβάι, κρατώντας το 0-0.

Η ΑΕΚ είχε διάθεση να ανεβάσει τον ρυθμό και να πιέσει, με τους φιλοξενούμενους να παίζουν πιο κλειστά στο δεύτερο ημίχρονο αλλά να βγαίνουν πολύ ωραία μπροστά στο 60′, όταν έχασαν μεγάλη ευκαιρία με το κοντινό πλασέ του Κιάρτανσον που έφυγε ελάχιστα άουτ μετά το γύρισμα του Ρομπάιγ.

Μια μεγάλη ευκαιρία, στην οποία οι κιτρινόμαυροι απάντησαν με μια δική τους στο 67′ με την κεφαλιά του Μουκουντί που απέκρουσε εντυπωσιακά στη γωνία ο Γιαννιώτης, μετά το κόρνερ του Άμραμπατ. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα ήθελε πολύ το γκολ και πίεζε για να το πετύχει, έπρεπε όμως να προσέχει και την άμυνά της.

Κάτι που της το υπενθύμισαν οι φιλοξενούμενοι στο 78′, με το διαγώνιο τελείωμα του Κλωναρίδη εντός περιοχής που απέκρουσε ο Αθανασιάδης. Το παιχνίδι, πλέον, ήταν ανοιχτό εντελώς με τη μπάλα να πάει πάνω-κάτω και τελικά όλα κρίθηκαν στις καθυστερήσεις και συγκεκριμένα στο 92’…

Ο Μάνταλος πρόλαβε να τσιμπήσει τη μπάλα και ο Μαυρομμάτης τον ανέτρεψε, με τον διαιτητή να δείχνει το σημείο του πέναλτι, από όπου στο 94′ ο Άμραμπατ εκτέλεσε και έκανε το 1-0, χαρίζοντας την 4η συνεχόμενη νίκη στην ΑΕΚ, η οποία είχε και διπλή ευκαιρία για το 2-0 στο 96′ με τους Αραούχο και Λιβάι Γκαρσία.

AEK: Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Μοχαμαντί, Σιμάνσκι (63′ Άμραμπατ), Ελίασον (63′ Γιόνσον), Γκατσίνοβιτς, Πινέδα (82′ Χατζισαφί), Αραούχο, Λιβάι Γκαρσία.

Ατρόμητος: Γιαννιώτης, Κεχρίντα, Χατζησαΐας (62′ Σουάρεθ), Μαυρομμάτης, Ντε Μποκ, Γκονζάλεθ, Έρλινγκμαρκ, Μουνίθ (70′ Κούεν), Ρομπάιγ (79′ Φριτζόνσον), Κλωναρίδης (79′ Ροτάριου), Κιάρτανσον (70′ Τζαβίδας).