Η εντυπωσιακή πορεία της Άρσεναλ στη φετινή Premier League συνεχίζεται, αφού νίκησε και τη Λίβερπουλ με 3-2 στο Emirates και πήρε το 8ο τρίποντο σε 9 αγωνιστικές παραμένοντας στην κορυφή, από την οποία πλέον η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ απέχει ήδη 14 βαθμούς.

Το παιχνίδι άρχισε απλά τέλεια για τους Λονδρέζους, αφού πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό είχαν ήδη πάρει το προβάδισμα με τον Μαρτινέλι μετά την ωραία κάθετη του Έντεργκαρντ. Οι κόκκινοι, όμως, είχαν απάντηση, αφού στο 33′ ο Νούνιες με κοντινή προβολή μετά το γύρισμα του Ντίας ισοφάρισε (1-1).

Παρ’ όλα αυτά, στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Σάκα έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα μετά τη μπαλιά του Μαρτινέλι, βάζοντας ξανά μπροστά την Άρσεναλ (2-1). Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης όμως και συγκεκριμένα στο 53′ η Λίβερπουλ ισοφάρισε ξανά, αυτή τη φορά με τον Φιρμίνο σε τετ α τετ μετά τη μπαλιά του Ζότα (2-2).

Εξέλιξη που δεν επηρέασε πάντως τους «κανονιέρηδες» που εξακολουθούσαν να πατάνε καλύτερα και τελικά στο 76′ πήραν πέναλτι για μαρκάρισμα του Τιάγκο στον Ζεσούς, με τον Σάκα να εκτελεί καινα διαμορφώνει το τελικό 3-2 με το δεύτερό του γκολ.

Στους 24 βαθμούς, επομένως, η Άρσεναλ, με τις Μάντσεστερ Σίτι (23) και Τότεναμ (20) να ακολουθούν, ενώ η Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ έμεινε στους 10…