Ο Αϊτόρ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Παναθηναϊκού και στη νίκη επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, πραγματοποιεί εντυπωσιακό ξεκίνημα στη φετινή Super League 1 όντας ο πιο καθοριστικός παίκτης του πρωταθλήματος μέχρι στιγμής και αναγκάζει τον Γιάννη Αλαφούζο να αλλάξει την πρόταση που σκόπευε να του κάνει, προκειμένου να ανανεώσει το συμβόλαιό του που λήγει το προσεχές καλοκαίρι.

Ο Ισπανός εξτρέμ ήταν αυτός που έκανε τη διαφορά και στον αγώνα με τον δικέφαλο του βορρά, αφού με δύο δικά του γκολ το 1-0 έγινε 1-2 και οι πράσινοι συνέχισαν με 6η νίκη σε ισάριθμους αγώνες. Νίκες που οφείλονται κυρίως στον Αϊτόρ, αφού οι αριθμοί λένε το εξής: Με 7 γκολ και 2 ασίστ έχει συμμετοχή στα 9 από τα 11 γκολ της ομάδας του. Τι παραπάνω να έκανε δηλαδή; O 26χρονος παίκτης έχει μεταμορφωθεί σε εντυπωσιακό βαθμό υπό τις οδηγίες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και στον Παναθηναϊκό δεν θέλουν ούτε να σκέφτονται το ενδεχόμενο αποχώρησής του και μάλιστα ως ελεύθερος.

Έτσι, στην ΠΑΕ, όπως έχει αναφερθεί κι άλλη φορά, έχουν αποφασίσει να κάνουν ό,τι χρειαστεί για να τον κρατήσουν. Και αυτό το «ό,τι χρειαστεί» μεταφράζεται, όπως αναφέρει και η εφημερίδα Sportday, σε ακόμη μεγαλύτερη αύξηση από αυτή που ούτως ή άλλως θα του πρόσφερε η διοίκηση. Ας δούμε, όμως, ποια είναι τα οικονομικά δεδομένα της υπόθεσης: Ο Αϊτόρ παίρνει ετησίως 370.000 ευρώ και πρόθεση του Αλαφούζου ήταν να του προσφέρει αύξηση της τάξης του 50%.

Με τις εμφανίσεις που πραγματοποιεί ο Ισπανός όμως και οι οποίες δεν περνάνε απαρατήρητες από ομάδες της πατρίδας του, αυτό μπορεί να μην αρκεί. Έτσι, ο Αλαφούζος προτίθεται να προτείνει αύξηση ύψους… 100%. Είναι διατεθειμένος, δηλαδή, να ανεβάσει τις ετήσιες απολαβές του παίκτη σε ποσό που θα ξεπερνάει τις 800.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων και των μπόνους. Μια πρόταση που θα δείχνει, αν μη τι άλλο, πόσο πολύ επιθυμούν οι πράσινοι την παραμονή του Αϊτόρ.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Αισιοδοξία και λόγω Γιοβάνοβιτς

Όπως και να έχει, τα πράγματα θα γίνουν πιο σοβαρά από τη στιγμή που θα αρχίσουν και επισήμως οι συζητήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές. Κάτι που δεν θα αργήσει να γίνει, αφού οι κυπελλούχοι Ελλάδας δεν θέλουν να βρεθούν προ εκπλήξεως και να έχουν να αντιμετωπίσουν πιθανές προτάσεις από Ισπανία.

Στις τάξεις της ΠΑΕ, πάντως, υπάρχει αισιοδοξία ότι όλα θα πάνε καλά, όχι μόνο επειδή η πρόταση που ετοιμάζεται για τον Αϊτόρ είναι πάρα πολύ καλή, θα μιλάμε άλλωστε για διπλασιασμό των απολαβών του, αλλά και λόγω του Γιοβάνοβιτς. Του προπονητή που έχει μεταμορφώσει τον Ισπανό εξτρέμ, ο οποίος το αναγνωρίζει. Πριν λίγες μέρες, άλλωστε, είχε διαρρεύσει ότι θεωρεί κάτι σαν απαράβατο όρο για να ανανεώσει το να παραμείνει στην ομάδα ο Σέρβος τεχνικός.