Η θητεία του Τομ Φαν Βέερτ στην ΑΕΚ δεν ξεκινάει και με τον καλύτερό τρόπο, όχι επειδή δεν έβαλε κάποιο γκολ αλλά επειδή υπέστη μυικό τραυματισμό και συγκεκριμένα θλάση δευτέρου βαθμού, πράγμα που σημαίνει ότι θα απουσιάσει από τουλάχιστον δύο παιχνίδια και το ένα εξ αυτών είναι με αντίπαλο τον Άρη στη Θεσσαλονίκη.

Ο Ματίας Αλμέιδα είδε με χαρά τον Γενς Γιόνσον να προπονείται κανονικά την Πέμπτη (22/9), αλλά είδε επίσης και τον Φαν Βέερτ να αποχωρεί λόγω τραυματισμού και αυτό δεν του άρεσε. Όπως δεν του άρεσαν και τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε μετά τις ενοχλήσεις που ένιωσε στον αριστερό τετρακέφαλο.

Αυτά τα αποτελέσματα, λοιπόν, λένε το εξής: Θλάση δευτέρου βαθμού. Πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η απουσία του από τουλάχιστον δύο αγώνες και συγκεκριμένα αυτούς με τον Ιωνικό (εντός) και Άρη (εκτός), με τον Ολλανδό φορ να αρχίζει ήδη αποθεραπεία με στόχο να επιστρέψει όσο το δυνατόν πιο σύντομα στη δράση και να μη λείψει κι από άλλους αγώνες.

Πλην του Φαν Βέερτ, εκτός δράσης είναι και ο Γιώργος Τζαβέλλας, ενώ οι Στίβεν Τσούμπερ και Κώστας Γαλανόπουλος κάνουν ατομικό πρόγραμμα και σύντομα θα είναι στη διάθεση του Αλμέιδα.