Παίκτης του Παναθηναϊκού με κάθε επισημότητα είναι πλέον ο Ματέους Πονίτκα, αφού τα ρεπορτάζ που ήθελαν τους πράσινους να τον αγοράζουν από τη Ρέτζιο Εμίλια επιβεβαιώθηκαν με τη σχετική ανακοίνωσε που εξέδωσε η ιταλική ομάδα, επισημοποιώντας έτσι τη μεταγραφή.

Ο Παναθηναϊκός ήθελε οπωσδήποτε να κάνει δικό του τον Πολωνό γκαρντ που εντυπωσίασε στο πρόσφατο Eurobasket και γι’ αυτό είχε παρθεί η απόφαση να καταβληθεί το ποσό του buy out στη Ρέτζιο Εμίλια, με την οποία ο παίκτης δεσμευόταν μέχρι τον Νοέμβριο.

Οι πράσινοι, τελικά, όντως έφτασαν σε συμφωνία με την ιταλική ομάδα και αυτή το ανακοίνωσε και επισήμως, πράγμα που σημαίνει ότι ο Πονίτκα είναι πλέον παίκτης του Παναθηναϊκού, η επίσημη ανακοίνωση του οποίου θα ακολουθήσει. Το θέμα, όμως, είναι καθαρά τυπικό πλέον, αφού το deal των δύο ομάδων έχει επισημοποιηθεί.

Έτσι, το «τριφύλλι» ενισχύεται με την απόκτηση ενός παίκτη που στο Eurobasket είχε κατά μέσο όρο 13,4 πόντους, 5,3 ριμπάουντ, 5,7 ασίστ, 1, 6 κλεψίματα και 42,2% στα σουτ, κάνοντας τη διαφορά σε άμυνα και επίθεση.