Ο Χάμες Ροντρίγκες μπορεί να λογίζεται ως παίκτης του Ολυμπιακού πλέον αφού απομένει μόνο η επίσημη ανακοίνωση από την πλευρά της ΠΑΕ για να κλείσει και τυπικά το θέμα, με τους δημοσιογράφους στην Κολομβία να ασχολούνται εκτενώς με το θέμα, παρουσιάζοντας και τις οικονομικές λεπτομέρειες της μεταγραφής.

Ο διεθνής Κολομβιανός μεσοεπιθετικός είναι έτοιμος να ντυθεί στα ερυθρόλευκα, με τη μεταγραφή να έχει προκαλέσει, φυσικά, θόρυβο όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και και σε άλλες χώρες, μία εκ των οποίων, εξ ορισμού, είναι και η πατρίδα του.

Στην Κολομβία, λοιπόν, ασχολούνται πολύ, όπως είναι λογικό, με τη μεταγραφή του Ροντρίγκες στον Ολυμπιακό και υποστηρίζουν τα εξής σε ό,τι αφορά τα οικονομικά δεδομένα: Ο παίκτης θα πληρώσει 5 εκατ. ευρώ στην Αλ Ραγιάν για να μείνει ελεύθερος, δεν θα επιβαρυνθούν δηλαδή καθόλου οι Πειραιώτες.

Από εκεί και πέρα, οι ετήσιες απολαβές του Χάμες στον Ολυμπιακό θα είναι στα 2,5 εκατ. ευρώ και προβλέπονται μπόνους ύψους 500.000 ευρώ, ενώ το συμβόλαιο θα είναι μονοετές αλλά με οψιόν ανανέωσης του για ακόμη ένα χρόνο.