Την ικανοποίησή της εκφράζει, η Περιφέρεια Αττικής, για τη δημόσια δέσμευση της ΑΕΚ πως «θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο και σύμφωνα με τη νομοθεσία να γίνει, από την πλευρά της», προκειμένου το γήπεδο να αδειοδοτηθεί έγκαιρα και να γιορτάσουμε όλοι μαζί στις 30 Σεπτεμβρίου τα εγκαίνιά του, «αφού προηγηθεί και η παράδοση (από την Περιφέρεια) του υπογειοποιημένου τμήματος της Πατρ. Κωνσταντίνου, στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου».

Η σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας, περιλαμβάνει και διευκρινίσεις αναφορικά με ασάφειες που προκάλεσαν δημοσιεύματα, σχετικά με την οικονομική συμβολή της Περιφέρειας στην υλοποίηση του project για το νέο γήπεδο της ομάδας.

  • Πρώτον: Από το ταμείο της Περιφέρειας, δηλαδή από τα χρήματα των πολιτών, «βγήκαν» περίπου 35 εκ. ευρώ, τα οποία δόθηκαν για την κατασκευή και τον εξοπλισμό του νέου γηπέδου, καθώς και για συνοδά έργα γύρω από το γήπεδο, στα όρια του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, που ήταν αναγκαία για την ομαλή λειτουργία της αθλητικής εγκατάστασης, την ασφαλή πρόσβαση των θεατών και τη βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών στην ευρύτερη περιοχή. Οπότε, «καμία ασάφεια, κανένα μπέρδεμα, καμία προπαγάνδα σε βάρος της ιστορικής ομάδας και της προσπάθειάς της να αποκτήσει ένα γήπεδο αντάξιο της ιστορίας της» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
  • Δεύτερον: Η πραγματική διάσταση της συμβολής της Περιφέρειας έχει ως εξής. Με αποφάσεις της σημερινής διοίκησης της Περιφέρειας, υλοποιήθηκαν διαγωνιστικές διαδικασίες για την κατασκευή και τον εξοπλισμό του γηπέδου της ΑΕΚ, καθώς και για τα συνοδά έργα. Συγκεκριμένα δόθηκαν για την κατασκευή και τον εξοπλισμό του γηπέδου περίπου 22 εκ. ευρώ και για την υπογειοποίηση 11,4 εκ. ευρώ περίπου.

Ειδικότερα:

  • Για την κατασκευή του γηπέδου: Το έργο δημοπρατήθηκε στις 22-01-2020. Ο αρχικός προϋπολογισμός ήταν 20.000.000 ευρώ (με ΦΠΑ). Το έργο περαιώθηκε στις 31-03-2022. Συνολική αξία σύμβασης 10.522.765,44 ευρώ (με ΦΠΑ).
  • Για τον εξοπλισμό του γηπέδου: Υπεγράφησαν δύο συμβάσεις με COSMOTE, ποσό 8.503.651 ευρώ και με τη NΕΥΡΏSOFT ποσόν 2.899.476 ευρώ πλέον ΦΠΑ 24%.
  • Για τα συνοδά έργα: Η υπογραφή της αρχικής σύμβασης έγινε στις 09/12/2019 , με ποσό 10.096.994,20 ευρώ (με το ΦΠΑ). Η υπογραφή της 1ης συμπληρωματικής σύμβασης έγινε στις 22/03/2021, με ποσό 1.313.516,70 ευρώ (με το ΦΠΑ) κι ανάδοχο την ΙΝΤΡΑΚΑΤ.

Το έργο ολοκληρώθηκε στις 31/7/2022.

«Δηλαδή για την κατασκευή και τον εξοπλισμό του γηπέδου δόθηκαν περίπου 22 εκ. ευρώ και για την υπογειοποίηση 11,4 εκ. ευρώ περίπου». Αυτό, τονίζεται στην ανακοίνωση, είναι το κόστος των παρεμβάσεων που χρηματοδότησε η Περιφέρεια, τηρώντας απολύτως διαφανείς διαδικασίες, που δεν αφήνουν περιθώριο σε καμία προπαγάνδα και καμία παρερμηνεία. Και «τις ίδιες απολύτως διαφανείς διαδικασίες ακολουθούμε σε όλα τα μεγάλα αθλητικά project που εκτελεί η Περιφέρεια Αττικής, ή πρόκειται να εκτελέσει το επόμενο διάστημα, με στόχο την στήριξη του αθλητισμού, των εμβληματικών αθλητικών σωματείων και της νέας γενιάς της Αττικής».