Μετά τα 23 γκολ που μπήκαν στους αγώνες της Τρίτης (6/9), η δεύτερη μέρα της 1ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League άρχισε εντυπωσιακά, δηλαδή με 7 γκολ σε δύο αναμετρήσεις, αφού ο Άγιαξ συνέτριψε με 4-0 τη Ρέιντζερς εντός έδρας και η Σπόρτινγκ Λισαβόνας έκανε περίπατο στη Φρανκφούρτη νικώντας με 3-0 την -κάτοχο του Europa League- Άιντραχτ.

Ο Άγιαξ είδε τον Ερικ Τεν Χαγκ να αποχωρεί από την τεχνική ηγεσία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και έχασε και τους Άντονι, Μαρτίνες, Αλέ, Γκράβενμπεργκ και Μαζράουι, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να εμφανιστεί… αγριεμένος στην πρεμιέρα του Champions League. Οι Ολλανδοί υποδέχθηκαν τη Ρέιντζερς και άνοιξαν το σκορ στο 17′ με τον Άλβαρες, για να ακολουθήσει το 2-0 από τον Μπεργκχάους στο 32′, το 3-0 από τον Κούντους στο 33′ και το 4-0 από τον Μπεργκβάιν στο 80′.

Την ίδια ώρα, στη Γερμανία, η Άιντραχτ φιλοξένησε τη Σπόρτινγκ και ήθελε να το γιορτάσει, αλλά τελικά αυτοί που έκαναν πάρτι ήταν οι Πορτογάλοι, οι οποίοι άνοιξαν το σκορ στο 65′ με τον Έντουαρντς, έκαναν το 0-2 στο 67′ με τον Τρινκάο και ολοκλήρωσαν τον θρίαμβό τους με το 0-3 από τον Σάντος στο 82′.