«Έχω ζητήσει μία μπύρα που μου χρωστάει ο προπονητής μου. Την έχω ζητήσει αλλά δεν ξέρω γιατί δεν έχει έρθει ακόμη. Ο προπονητής μου είναι στήριγμά μου. Χαίρομαι πολύ που τον έχω πάντα δίπλα μου. Δεν μου έχει χαλάσει χατίρι. Όποτε του έχω ζητήσει να πιω μια μπύρα με αφήνει. Όσοι με ξέρουν, γνωρίζουν πόσο πολύ την αγαπώ. Για αποκατάσταση, όχι για τίποτε άλλο» είπε η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, μετά την απονομή του δεύτερου χρυσού μεταλλίου.

Αναλυτικά, η πρωταγωνίστρια του βάδην στο Ευρωπαϊκό του Μονάχου, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ: «Απίστευτο! Δεν ξέρω τι να πω. Ήξερα πως είμαι καλά. Πίστευα σε γρήγορη κούρσα και ζήτησα να μπω. Μπορούσα να κάνω και το πανελλήνιο ρεκόρ. Μπήκα μπροστά και πήγα να τελειώσω την κούρσα γιατί ήξερα πως μπορούσα. Οι κοπέλες ανέβαζαν ρυθμό και έπεφταν. Εγώ ήμουν σταθερή. Δεν βιάστηκα, είχα υπομονή ήμουν σταθερή και μετά μπορούσα να ανεβάσω γιατί ήμουν ξεκούραστη. Τις περίμενα. Αγαπώ τους αγώνες με βροχή. Ήξερα πως ήταν η μέρα μου. Με ήλιο είναι πιο δύσκολα τα πράγματα. Σήμερα ξέκλεψα λίγο από τις οδηγίες του προπονητή. Ήμουν μπροστά και ήθελα τη νίκη. Τη δεύτερη ημέρα ένιωθα καλά και ένιωθα πως μπορούσα να είμαι στη δεκάδα. Ήταν ο στόχος. Όταν είδα πως μπορώ να είμαι στην επτάδα, ένιωθα καλά και ξεκούραστη. Όταν είδα τα κορίτσια να κουράζονται, τα έδωσα όλα. Είχα ανάγκη τους Έλληνες που ήρθαν. Και εγώ και ο προπονητής μου είχαμε αμφιβολίες για το αν θα κατέβω. Ένιωθα καλά σε ένα 60%. Δεν πίστευα πως θα ήμουν στα μετάλλια. Είναι δύσκολο να το διαχειριστώ. Να δω τα συναισθήματά μου και να τα διαχειριστώ. Μετά όλα τα άλλα. Δεν έτρεχα μόνη μου σήμερα, έτρεξα για όλους όσοι ήταν δίπλα μου και με πίστεψαν».

Για το μέλλον, η 38χρονη Ντρισμπιώτη σχολίασε: «Έχουμε στόχους, πρώτα το Παγκόσμιο και μετά οι Ολυμπιακοί. Θα το κυνηγήσουμε είναι στους στόχους μας».

Για τους Έλληνες που τη στηρίζουν, είπε: «Ήταν η δύναμή μου για να τρέξω ακόμα και να κερδίσω. Τους ευχαριστώ».