Με παιχνίδι – «διαφήμιση» του ελληνικού ποδοσφαίρου άρχισε το πρωτάθλημα της Super League για τη σεζόν 2022-23 στο «Πανθεσσαλικό». Βόλος και Αστέρας Τρίπολης έμειναν στο 3-3 χαρίζοντας γκολ και θέαμα.

Με τις δύο ομάδες να έχουν αλλάξει σε σχέση με την περασμένη σεζόν κι αμφότερες να έχουν νέους προπονητές (Ηρακλής Μεταξάς στον Αστέρα Τρίπολης και Οσβάλντ Τανσό στο Βόλο), η επιθετική νοοτροπία επικράτησε.

Ο Αστέρας Τρίπολης άνοιξε το σκορ στο ματς, αλλά και στο ελληνικό πρωτάθλημα με τον Ασιέρ Μπενίτο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Το τέρμα επικυρώθηκε έπειτα από παρέμβαση και του VAR, αφού αρχικά είχε σηκωθεί η σημαία του βοηθού.

Ο Βόλος αμέσως μετά το γκολ ανέβασε την απόδοσή του κι άρχισε να πιέζει και έξι λεπτά αργότερα έφερε και πάλι το ματς στα ίδια με τον Τομ Βαν Βέερτ να σκοράρει (33′).

Το ματς ήρθε σε μια… άγρια ισορροπία μέχρι το τέλος του α’ μέρους και μετά την ανάπαυλα οι δύο ομάδες συνέχισαν να «κυνηγούν» τη νίκη. Ο Πάολο Φερνάντες, που πρόσφατα ακούστηκε και ως μεταγραφικός στόχος του Παναθηναϊκού, έβαλε μπροστά τους γηπεδούχους στο 56′ με εντυπωσιακό σουτ και ο Μίλος Ντέλετιτς αύξησε τη διαφορά στο 3-1 με γκολ στο 65′.

Έπειτα, ήταν σειρά του Αστέρα Τρίπολης να μην σταυρώσει τα χέρια. Στο 67′ ο Τιλίκα μείωσε σε 3-2 και η ομάδα της Αρκαδίας έπαιξε τα ρέστα της ως το τέλος με τον Χερόνιμο Μπαράλες να σκοράρει στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων και να χαρίζει ένα βαθμό στους φιλοξενούμενους.

Τα υπόλοιπα ματς της πρώτης αγωνιστικής: Ατρόμητος–ΟΦΗ (20/8, 20:00), Λαμία–ΑΕΚ (20/8, 21:30), ΠΑΟΚ–Παναιτωλικός (20/8, 21:45), Παναθηναϊκός–Ιωνικός (21/8, 20:00), Άρης–Λεβαδειακός (21/8, 20:30), Ολυμπιακός–ΠΑΣ Γιάννινα (21/8, 22:00).