Νωρίς τελείωσε το ευρωπαϊκό όνειρο για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος αποκλείστηκε από τη Σλάβια Πράγας. Το 1-1 στη Λεωφόρο σε συνδυασμό με την ήττα με σκορ 0-2 στον πρώτο αγώνα στην Τσεχία έληξαν άδοξα την φετινή παρουσία του «τριφυλλιού» στο Europa Conference League. Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Ιβάν Γιοβάνοβιτς στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε εξήγησε γιατί μετά το 60′ οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν να είναι όσο επικίνδυνοι θα έπρεπε.

Όσα είπε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στην Cosmote TV με το τέλος της αναμέτρησης:

Για την εικόνα του Παναθηναϊκού: «Για μια ώρα περίπου ήμασταν καλοί και δυναμικοί. Παίζαμε με μια καλή ομάδα που δεν δέχεται ευκαιρίες. Κάναμε καλή προσπάθεια, μετά το γκολ όμως ο ρυθμός έπεσε. Μέχρι το 60′ ο ρυθμός ήταν υψηλός. Σίγουρα κάποιοι παίκτες ήταν δύσκολο να τον ακολουθήσουν. Δεν μας ωφέλησε η αλλαγή του σχηματισμού γιατί παίξαμε με μεγάλες μεταβιβάσεις. Ξεκινήσαμε να κάνουμε πράγματα που δεν είναι στο στυλ μας και χάθηκαν τα τελευταία 20 με 25 λεπτά».

Για τον κόσμο που στήριξε την προσπάθεια των παικτών του: «Ήταν κάτι πρωτόγνωρο. Αν ήμασταν λίγο πιο συγκεντρωμένοι μετά το 1-0 και ήμασταν λίγο πιο ψύχραιμοι για να μην μεταφέρουμε το παιχνίδι με τον τρόπο που προσπαθούσαμε ίσως πετυχαίναμε κάτι καλύτερο γιατί η Σλάβια είχε πίεση. Ο τρόπος παιχνιδιού μας στα τελευταία 20 λεπτά οδήγησε τους παίκτες μου σε λάθος συμπεράσματα. Προσπαθούσαμε να παίξουμε με μεγάλες μεταβιβάσεις, δεν πήραμε δεύτερες μπάλες και γι’ αυτό μετά το 1-0 δεν ήμασταν επικίνδυνοι».