Λίγες ώρες μετά την άφιξή του στην Αθήνα, ο Μπένιαμιν Βέρμπιτς ντύθηκε και επισήμως στα πράσινα, αφού ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτησή του με συμβόλαιο ως το 2025, κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο ακόμη ένα ανοιχτό μεταγραφικό μέτωπο, αφού ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχε ξεχωρίσει εδώ και καιρό τον παίκτη.

Οι δύο πλευρές τα είχαν βρει τις τελευταίες μέρες, όπως επιβεβαίωσε και η ΠΑΕ το πρωί της Παρασκευής (29/7), με τον 28χρονο Σλοβένο εξτρέμ να έρχεται στην Αθήνα το μεσημέρι της ίδιας μέρας και τώρα, λίγες ώρες μετά δηλαδή, ανακοινώθηκε και επισήμως από τους κυπελλούχους Ελλάδας.

«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την απόκτηση του Σλοβένου μεσοεπιθετικού, Μπένιαμιν Βέρμπιτς. Το συμβόλαιο του Βέρμπιτς με το Τριφύλλι έχει διάρκεια έως τον Ιούνιο του 2025.

Ο Μπένιαμιν Βέρμπιτς γεννήθηκε στις 27 Νοεμβρίου 1993 στη Σέλιε της Σλοβενίας. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική καριέρα του από την ομάδα της γενέτειράς του, τη Σέλιε. Στα 19 του σκόραρε στον τελικό Κυπέλλου, όμως δεν χάρισε το τρόπαιο στην ομάδα του αφού η Μάριμπορ επικράτησε στα πέναλτι. Τρεις φορές έφτασε στον τελικό Κυπέλλου Σλοβενίας με τη Σέλιε, αλλά δεν πανηγύρισε καμία. Στα 21 του ήταν ηγέτης της Σέλιε, πρώτος της σκόρερ και κατόρθωσε να κληθεί στην εθνική Ανδρών της Σλοβενίας. Όλα αυτά δεν πέρασαν απαρατήρητα από την Κοπεγχάγη. Η κορυφαία ομάδα της Δανίας τον απέκτησε το καλοκαίρι του 2015.

Στη Δανία ο Βέρμπιτς άφησε το αποτύπωμά του. Σκόραρε τρία λεπτά μετά το ντεμπούτο του στην Κοπεγχάγη και έγινε συλλέκτης τίτλων με δύο νταμπλ σε 2,5 σεζόν που έπαιξε στην ομάδα της Δανίας. Τον Ιανουάριο του 2018 η Ντινάμο Κιέβου τον αγόρασε από την Κοπεγχάγη και δεν το μετάνιωσε. Στην Ουκρανία ο Βέρμπιτς συνέχισε να κάνει αυτό που γνωρίζει καλά: να αναστατώνει τις αντίπαλες άμυνες και να σκοράρει. Στέφθηκε μία φορά πρωταθλητής και δύο κυπελλούχος, εκ των οποίων τη μία φορά ήταν πρωταγωνιστής σκοράροντας το μοναδικό γκολ της Ντινάμο Κιέβου, στέλνοντας το ματς στα πέναλτι, όπου μάλιστα ευστόχησε και πανηγύρισε το τρόπαιο.

Τον περασμένο Μάρτιο εκμεταλλεύτηκε τη σχετική ντιρεκτίβα της UEFA λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και έπαιξε δύο μήνες δανεικός στην πολωνική Λέγκια Βαρσοβίας. Επέστρεψε στη Ντινάμο και αγωνίστηκε στα προκριματικά του Champions League στους αγώνες κόντρα στη Φενέρμπαχτσε.

Ο Βέρμπιτς είναι βασικό στέλεχος της εθνικής Σλοβενίας με 43 συμμετοχές και 5 γκολ.

Καλωσορίζουμε τον Μπένιαμιν στον Παναθηναϊκό!», αναφέρει η ανακοίνωση των πράσινων.