Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της στην Ολλανδία και είναι έτοιμη να ολοκληρώσει τη μεταγραφή και του Ντομαγκόι Βίντα, ο οποίος όμως δεν θα είναι ο μόνος παίκτης που θα αποκτηθεί για το κέντρο της άμυνας, με τον Παναγιώτη Κονέ να ταξιδεύει στο εξωτερικό και τα σενάρια να οργιάζουν.

Τρία φιλικά παιχνίδια έδωσε η Ένωση στην Ολλανδία, τρεις νίκες πέτυχε και μάλιστα με την ομάδα να παρουσιάζεται βελτιωμένη από παιχνίδι σε παιχνίδι. Αυτό, βέβαια, δεν λέει απαραίτητα κάτι, αφού ποτέ σε καμία χώρα το πρωτάθλημα δεν κρίθηκε από τα αποτελέσματα των φιλικών αγώνων. Για τους κιτρινόμαυρους, όμως, που προέρχονται από μια τραγική σεζόν σε όλα τα επίπεδα, η καλή παρουσία και τα ανάλογα αποτελέσματα βοηθούν στο να φτιάχνει συνεχώς το κλίμα. Και η διοίκηση ετοιμάζεται να το φτιάξει ακόμη περισσότερο κλείνοντας ακόμη μία μεταγραφή.

Η ΑΕΚ έχει ήδη πάρει τρεις παίκτες για τη μεσαία γραμμή και έχει κλείσει και τον Βίντα για το κέντρο της άμυνας. Για εκεί όμως, όπως έχει αναφερθεί κι άλλες φορές, ο Ματίας Αλμέιδα θέλει κι άλλον παίκτη. Θέλει και δεύτερο στόπερ και όλα δείχνουν ότι δεν απέχουμε πολύ από την ολοκλήρωση και αυτής της μεταγραφής. Μια μεταγραφή που θα είχε γίνει ήδη αν η Μακάμπι Χάιφα δεν έκανε δεύτερες σκέψεις μετά τη συμφωνία για τον Πλάνιτς. Όπως και να έχει, πάντως, στην Ένωση δεν θα βρεθούν απροετοίμαστοι.

Ο Ματίας Αλμέιδα σε φιλικό της ΑΕΚ

Στην Ισπανία ο Κονέ, δύο οι υποψήφιοι στόχοι

Αυτό προκύπτει και από το ταξίδι που έκανε ο Παναγιώτης Κονέ στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Ισπανία. Εκεί ήταν τις τελευταίες μέρες ο εκτελεστικός διευθυντής της ΑΕΚ και όλοι συνδέουν αυτό το ταξίδι με μεταγραφικά σενάρια. Τα οποία σενάρια, θέλουν τους ανθρώπους της Ένωσης να έχουν επιλέξει δύο αμυντικούς, από τους οποίους θα επιλεγεί ο ένας.

Σύμφωνα με το ίδιο σενάριο, όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα Sportday, οι δύο παίκτες είναι διεθνείς αλλά όχι απαραίτητα Ισπανοί. Αμφότεροι έχουν παίξει στη La Liga τα τελευταία χρόνια και είναι διεθνείς με τις εθνικές ομάδες των χωρών τους, με την Ένωση να είναι σε συζητήσεις μαζί τους και να στοχεύει στην απόκτηση του ενός εκ των δύο. Με το βασικό στάδιο της προετοιμασίας να έχει ολοκληρωθεί άλλωστε και την έναρξη του πρωταθλήματος να πλησιάζει σιγά-σιγά, ο δικέφαλος αετός πρέπει να ολοκληρώσει σύντομα όλες τις μεταγραφές του.