Οι μέρες περνάνε και ο Αύγουστος, δηλαδή ο τελευταίος μήνας της μεταγραφικής περιόδου, πλησιάζει, με τον Κώστα Φορτούνη να συνεχίζει τις προπονήσεις στον Ολυμπιακό και να μην ξέρει τι του επιφυλάσσει το μέλλον αφού δεν υπάρχουν επίσημες προτάσεις από πουθενά, με το τελευταίο σενάριο που κυκλοφορεί να εμπλέκει και τον Δημήτρη Πέλκα, αφού η δική του μεταγραφή μπορεί να φέρει εξελίξεις.

Οι οπαδοί των ερυθρόλευκων, ως γνωστόν, αγαπάνε τον 29χρονο Έλληνα άσο. Και τον αγαπάνε τόσο ώστε να μην εγκρίνουν την απόφαση του Πέδρο Μαρτίνς, με τη συγκατάθεση της διοίκησης, να τον θέσει εκτός πλάνων. Ο Φορτούνης δεν υπολογίζεται από τους Πειραιώτες και το γνωρίζει από την αρχή του καλοκαιριού, αλλά δεν μπορεί να κάνει τίποτα άλλο από το να προπονείται κανονικά. Και δεν μπορεί να κάνει τίποτα άλλο επειδή δεν υπάρχουν προτάσεις για αυτόν.

Καμία ευρωπαϊκή ομάδα, όπως φυσικά και καμία ελληνική, δεν έχει χτυπήσει την πόρτα των ερυθρόλευκων για τον 29χρονο ποδοσφαιριστή, γεγονός το οποίο, όπως έχει αναφερθεί ξανά, ενδεχομένως να δείχνει και το σωστό της απόφασης που πάρθηκε από τον Ολυμπιακό. Στο κάτω-κάτω, ο Φορτούνης είναι 29 ετών, στην πιο ώριμη ποδοσφαιρικά ηλικία, δεν είναι τελειωμένος. Κι όμως, αυτή η απουσία ενδιαφέροντος για αυτόν, αυτή την εικόνα δίνει.

Οι τραυματισμοί στους χιαστούς είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να πάθει ένας ποδοσφαιριστής και ο Φορτούνης το έπαθε, με συνέπεια να υπάρχει πλέον, όπως είναι λογικό σε τέτοιες περιπτώσεις, προβληματισμός στις ομάδες που υπό άλλες συνθήκες θα έδειχναν εμπράκτως το ενδιαφέρον τους. Δεν είναι καθόλου απλή, επομένως, η κατάσταση για τον Έλληνα επιθετικό μέσο, ο οποίος εύχεται να αλλάξει κάτι σύντομα και να βρεθεί η καλύτερη λύση. Στον ορίζοντα, όμως, δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι χειροπιαστό, εκτός κι αν υπάρξουν εξελίξεις με τον… Πέλκα.

Ο Δημήτρης Πέλκας

Η λύση της Φενέρμπαχτσε

Ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ και νυν της Φενέρμπαχτσε έχει συμφωνήσει εδώ και εβδομάδες με τη Χαλ του Ατζούν Ιλιτζαλί, του Mr Survivor. Αυτή η συμφωνία, όμως, δεν έχει ολοκληρωθεί, δεν υπάρχει μεταγραφή. Ο Πέλκας, επομένως, παραμένει στη Φενέρ. Ομάδα που φέρεται να έχει στη λίστα της τον Φορτούνη και να σκέφτεται το ενδεχόμενο να κάνει κίνηση. Έτσι, τουλάχιστον, έλεγαν οι πληροφορίες πριν εβδομάδες, χωρίς να υπάρξει κάποια εξέλιξη από τότε.

Αν, επομένως, η μεταγραφή του Πέλκα ολοκληρωθεί, με δεδομένο ότι έχει αποχωρήσει και ο Μεσούτ Οζίλ που θα συνεχίσει την καριέρα του στη Μπασακσεχίρ, η Φενέρμπαχτσε θα χρειαστεί επιθετικό μέσο. Δεν αποκλείεται, επομένως, το όνομα του Φορτούνη, σε μια τέτοια περίπτωση, να κερδίσει θέσεις στη λίστα της τουρκικής ομάδας. Αυτό όμως, όπως αντιλαμβάνεται κανείς, είναι θεωρητικό αυτή τη στιγμή.

Θα πρέπει να υπάρξουν και πράξεις, οι οποίες μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν από καμία ομάδα, με συνέπεια ο Φορτούνης, στα 29 του χρόνια, να είναι στην πιο δύσκολη φάση της καριέρας του.