Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς συνεχίζει καθημερινά τη δουλειά με τους παίκτες του προκειμένου ο Παναθηναϊκός να εμφανιστεί πιο δυνατός τη νέα σεζόν αλλά αυτό εξαρτάται και από τα μεταγραφικά, εκεί όπου μία από τις εκκρεμότητες είναι αυτή του επιθετικού μέσου, με τους πράσινους να έχουν στη λίστα τους και τον Ρομπέρτο Τόρες της Οσασούνα.

Οι κυπελλούχοι Ελλάδας αποφάσισαν να μην ανανεώσουν το συμβόλαιο του Βιγαφιάνιες, με αποτέλεσμα να αναζητούν πλέον έναν επιθετικό μέσο. Δεν είναι το μόνο ανοιχτό μέτωπο του Παναθηναϊκού στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο αλλά είναι ένα από τα σημαντικότερα, όπως για παράδειγμα και αυτό του φορ, αφού πρόκειται για θέση-κλειδί. Και με δεδομένο ότι ο Γιοβάνοβιτς, ως γνωστόν, δεν βιάζεται πριν καταλήξει στην οριστική απόφασή του για κάποιον μεταγραφικό στόχο, δεν προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι το θέμα παραμένει ανοιχτό.

Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι οι πράσινοι θα πάνε μέχρι… τέλος καλοκαιριού. Αντιθέτως, αν καταλήξουν στο ποιος είναι ο ιδανικός παίκτης θα κάνουν αμέσως την κίνησή τους και ένας από τους υποψήφιους, σύμφωνα με το gazzetta.gr, είναι ο Ρομπέρτο Τόρες. Είναι 33 ετών, Ισπανός και αγωνίζεται στην Οσασούνα, στην οποία έκανε και τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα. Στα δικά της τμήματα υποδομής ήταν και από τη στιγμή που ανέβηκε στην πρώτη ομάδα, το 2012, δεν έφυγε ποτέ.

Το συμβόλαιο και οι αριθμοί του

Τώρα, όμως, μπορεί και να ήρθε η ώρα για να το κάνει. Ο Τόρες έχει συμβόλαιο μόνο για ένα χρόνο ακόμη και δεν έχει γίνει κάποια συζήτηση για ανανέωση. Είτε επειδή οι δύο πλευρές έχουν, ούτως ή άλλως, σχέσεις εμπιστοσύνης και μπορεί να μιλήσουν αργότερα, είτε επειδή ο παίκτης σκέφτεται μήπως ήρθε η ώρα να αφήσει την Οσασούνα έπειτα από… μια ζωή ολόκληρη εκεί.

Με την ομάδα του σε αυτά τα δέκα χρόνια έχει πραγματοποιήσει συνολικά 349 συμμετοχές, έχοντας 60 γκολ και 52 ασίστ. Συνολικά, δηλαδή, είχε συμμετοχή σε 112 γκολ, πράγμα που σημαίνει πως προσφέρει στην ομάδα του 0,3 γκολ ανά παιχνίδι. Παίκτης με καλή τεχνική κατάρτιση, ο Τόρες ομορφαίνει το παιχνίδι της ομάδας του συνδέει το κέντρο με την επίθεση, ενώ έχει πλέον και την εμπειρία τόσων χρόνων σε Primera και Segunda Division.

Από εκεί και πέρα, μόνο ο Γιοβάνοβιτς ξέρει αν θα είναι ή όχι, τελικά, αυτός ο παίκτης που θα επιλέξει για τη θέση του επιθετικού μέσου στον Παναθηναϊκό.