Ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε το βράδυ του Σαββάτου την Άλκμααρ και τη νίκησε με 1-0 στο πρώτο του φιλικό μετά την επιστροφή από την Αυστρία, όπου έλαβε χώρα το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, με τον Πέδρο Μαρτίνς να έχει τετ α τετ με παίκτη της ολλανδικής ομάδας, ο οποίος φέρεται να βρίσκεται στη λίστα με τους υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους.

Ήταν η πρώτη εμφάνιση των Πειραιωτών μπροστά στο κοινό τους μετά την έναρξη της προετοιμασίας, με τον Πορτογάλο τεχνικό να αντιμετωπίζει σοβαρά το παιχνίδι, αφού πλησιάζουν οι αναμετρήσεις με τη Μακάμπι Χάιφα για τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League. Ήταν, παράλληλα, ένα παιχνίδι που κρίθηκε από το γκολ ενός παίκτη που συχνά πρωταγωνιστεί σε διάφορα μεταγραφικά σενάρια.

Ο Παπέ Σισέ, για τον οποίο ο λόγος, στις αρχές Ιουνίου παρουσιαζόταν σαν μεταγραφικός στόχος της Μόντσα και γενικά στον Πειραιά ξέρουν ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να έρθει πρόταση από ομάδα του εξωτερικού. Επιθυμία τους, βέβαια, είναι ο παίκτης να παραμείνει στον Ολυμπιακό, αλλά επειδή σε μια μεταγραφική περίοδο ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει, οι ερυθρόλευκοι πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για όλα. Ακόμη και για το ενδεχόμενο να πρέπει να βρουν αντικαταστάτη του Σισέ.

Ο Παντελής Χατζηδιάκος της Άλκμααρ

Τετ α τετ με Μαρτίνς – Χατζηδιάκου

Αυτός ο αντικαταστάτης, λοιπόν, ενδέχεται να βρίσκεται στην Άλκμααρ και να είναι Έλληνας. Πριν λίγες μέρες, φήμες που είχαν κυκλοφορήσει ήθελαν τον Ολυμπιακό να έχει σημειωμένο το όνομα του Παντελή Χατζηδιάκου. Του 25χρονου Έλληνα στόπερ της Άλκμααρ, ο οποίος μάλιστα είχε κάνει τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στα τμήματα υποδομής του Παναθηναϊκού.

Από εκεί τον είχαν πάρει οι Ολλανδοί και τον έβαλαν αρχικά στις δικές τους ακαδημίες, με τον Χατζηδιάκο να βελτιώνεται συνεχώς και τελικά να φτάνει στην πρώτη ομάδα της Άλκμααρ, έχοντας θέση βασικού. Με τον συγκεκριμένο παίκτη, λοιπόν, ο Μαρτίνς είχε τετ α τετ μετά το φιλικό παιχνίδι στο Καραϊσκάκη. Οι δυο τους τα είπαν για λίγα λεπτά χωρίς να διαρρεύσει το παραμικρό για το περιεχόμενο της συζήτησής του, οπότε μόνο υποθέσεις μπορεί να κάνει κανείς.

Και η υπόθεση που κάνουν όλοι, λίγες μέρες μετά τις φήμες περί ενδιαφέροντος του Ολυμπιακού για τον Χατζηδιάκο αν έρθει δυνατή πρόταση για τον Σισέ, είναι ότι η συζήτηση αφορούσε στο ενδεχόμενο ο 25χρονος Έλληνας στόπερ να αφήσει την Άλκμααρ για να ντυθεί στα ερυθρόλευκα. Αν και εφόσον τεθεί όντως θέμα πώλησης του Σισέ.