Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του στην Αυστρία και έχει πλέον το μυαλό του στη Μακάμπι Χάιφα, με τον Πέδρο Μαρτίνς όμως να σκέφτεται και τα μεταγραφικά, τόσο σε ό,τι αφορά αυτούς που θα έρθουν όσο και αυτούς που ενδέχεται να φύγουν, με τον Τικίνιο να ανήκει πλέον στη 2η κατηγορία και τα πάντα να είναι ανοιχτά για το μέλλον του.

Σε αντίθεση με άλλες χρονιές, τα νέα από Αυστρία δεν ήταν ευχάριστα φέτος για τους οπαδούς των Πειραιωτών. Η εικόνα της ομάδας στα φιλικά παιχνίδια δεν ήταν και η καλύτερη, ο προβληματισμός έκανε την εμφάνισή του και γενικά το κλίμα δεν είναι και τόσο πανηγυρικό ενόψει των δύο εξαιρετικά κρίσιμων αγώνων με τους Ισραηλινούς στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League. Παιχνίδια που μπορεί ακόμη και να καθορίσουν τη σεζόν των ερυθρόλευκων, αν τα πράγματα δεν πάνε καλά.

Για να προβληματίζει, πάντως, η εικόνα της ομάδας στα φιλικά παιχνίδια, σημαίνει ότι είναι αρκετοί οι παίκτες που δεν βρίσκονται και στην καλύτερη κατάστασή τους. Και ένας εξ αυτών είναι ο Τικίνιο, για τον οποίο κανείς δεν μπορεί να πει με απόλυτη σιγουριά ότι θα βρίσκεται στον Πειραιά τον Σεπτέμβριο. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός δεν ήταν καλός στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας και ήδη στην πατρίδα του άρχισαν τα σενάρια για το μέλλον του. Σενάρια για επιστροφή στη Βραζιλία.

Σενάρια τα οποία ενισχύονται και από τον μάνατζερ του παίκτη, ο οποίος φέρεται να έχει έρθει σε επαφή με βραζιλιάνικες ομάδες, περισσότερο για να δει το κλίμα που υπάρχει και λιγότερο για να βάλει μπρος της διαδικασίες μεταγραφής. Τουλάχιστον προς το παρόν… Γιατί αν ο Τικίνιο δεν ανέβει και συνεχίσει έτσι και στο υπόλοιπο του καλοκαιριού, τότε δεν αποκλείεται να είναι ο Ολυμπιακός αυτός που θα εκκινήσει τις διαδικασίες πώλησης. Όπως και να έχει, το θέμα του 31χρονου επιθετικού έχει ενδιαφέρον και δεν θα πρέπει να αποκλείεται τίποτα.

Οι Βαγγέλης Μαρινάκης και Πέδρο Μαρτίνς

Η… βόμβα από Ισπανία

Τίποτα δεν θα πρέπει να αποκλειστεί όμως και σε ό,τι αφορά αυτούς που θα αποκτηθούν στο υπόλοιπο της μεταγραφικής περιόδου. Και δεν αναφερόμαστε στους στόχους που είναι ήδη γνωστοί, στα ονόματα που έχουν ήδη κυκλοφορήσει, αλλά σε μια περίπτωση που ο Ολυμπιακός δουλεύει κάτω από απόλυτη μυστικότητα. Τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το όνομα, γιατί η χώρα στην οποία αγωνίζεται ο παίκτης δεν είναι «μυστικό», είναι η Ισπανία.

Αυτό λένε κάποιοι στον Πειραιά και δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι ερυθρόλευκοι να αιφνιδιάσουν και πάλι, φίλους και αντιπάλους, όπως έκαναν πέρυσι με τους Βατσλίκ και Λόπες. Κάτι ανάλογο, πιστεύουν ορισμένοι, θα γίνει και φέτος, πιστεύουν δηλαδή ότι ο Ολυμπιακός θα πιάσει στον ύπνο τους πάντες ανακοινώνοντας την απόκτηση ενός παίκτη που μέχρι στιγμής δεν έχει παίξει καθόλου στα ρεπορτάζ. Και λένε ότι θα είναι πολύ καλός παίκτης. Γνωστό όνομα δηλαδή…