Ο Ολυμπιακός συνέχισε την προετοιμασία του στην Αυστρία με την ισοπαλία (1-1) στο φιλικό παιχνίδι με τη Σλάβια Πράγας και ο Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος καθημερινά βγάζει τα συμπεράσματά του, περιμένει από τη διοίκηση τις υπόλοιπες μεταγραφικές κινήσεις ώστε η ομάδα να είναι πανέτοιμη για τους κρίσιμους αγώνες με τη Μακάμπι Χάιφα στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League.

Ο Πορτογάλος, όπως και κάθε προπονητής, θέλει ενίσχυση της ομάδας του και η διοίκηση θα κάνει ό,τι μπορεί για να τον ικανοποιήσει. Αυτό που δεν θέλει να σκέφτεται ο Μαρτίνς, επίσης όπως και κάθε προπονητής, είναι να υπάρξει πώληση σημαντικού παίκτη και η αλήθεια είναι πως ούτε η διοίκηση των Πειραιωτών επιθυμεί κάτι τέτοιο. Σε μια μεταγραφική περίοδο, όμως, ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για τίποτα και αυτό ισχύει και εδώ.

Ο Ολυμπιακός, όπως προαναφέρθηκε, δεν θέλει να χάσει κάποιον από τους σημαντικούς παίκτες του, αλλά ξέρει πολύ καλά πως αυτό δεν εξαρτάται από τον ίδιο. Εξαρτάται και από τι προτάσεις θα έρθουν και σε ό,τι αφορά τον Παπέ Σισέ δεν θα πρέπει να αποκλειστεί τίποτα. Δεν θα πρέπει να αποκλειστεί, δηλαδή, το ενδεχόμενο να εμφανιστούν μια-δυο ομάδες και να χτυπήσουν την πόρτα των Πειραιωτών προσφέροντας πολλά λεφτά. Και αυτές οι δύο ομάδες που μπορούν να το κάνουν αυτό, είναι, για παράδειγμα, οι Λιλ και Έβερτον.

Πανηγυρίζει ο Σισέ για τα δύο γκολ επί του ΟΦΗ

Η πώληση του Μπότμαν και τα λεφτά των Γάλλων

Ειδικά η γαλλική ομάδα είναι «θαυμαστής» του Σισέ εδώ και πάρα πολύ καιρό. Η Λιλ είχε πάντα στη λίστα της τον αμυντικό του Ολυμπιακού και τώρα υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να κάνει την κίνησή της. Οι Γάλλοι πούλησαν πριν λίγες μέρες τον καλύτερό τους αμυντικό, τον Ολλανδό Σβεν Μπότμαν, στη Νιούκαστλ παίρνοντας πολλά λεφτά. Για την αγγλική ομάδα, άλλωστε, το να ξοδέψει δεν είναι πρόβλημα πλέον αφού έχει πανίσχυση αραβική ιδιοκτησία.

Έτσι, έδωσε περισσότερα από 40 εκατ. ευρώ στη Λιλ, η οποία είπε «ναι», πούλησε τον Μπότμαν και είναι σε αναζήτηση αντικαταστάτη του. Με δεδομένο, επομένως, ότι το ταμείο της είναι γεμάτο, δεν θα πρέπει να προκαλέσει έκπληξη ενδεχόμενη πρόταση στους ερυθρόλευκους για τον Σισέ. Ο οποίος Σισέ, παράλληλα, είναι στη λίστα και της Έβερτον, η οποία επίσης τον παρακολουθεί εδώ και καιρό. Και ναι μεν δεν τα πήγε και πολύ καλά φέτος, αλλά είναι ομάδα της Premier League. Άρα είναι μια ομάδα ελκυστική για τους ποδοσφαιριστές.

Αν θα είναι και για τον Σισέ, θα φανεί προσεχώς. Στον Πειραιά, πάντως, λένε το εξής για τον Σενεγαλέζο αμυντικό: Δεν είναι προς πώληση, δεν θέλουν να τον πουλήσουν. Γνωρίζοντας πολύ καλά, όμως, ότι σε μια μεταγραφική περίοδο όλα μπορούν να αλλάξουν, αν εμφανιστεί μια πρόταση από αυτές που δεν μπορείς να αρνηθείς…