Δεύτερο φιλικό στην Αυστρία μέσα σε δύο μέρες για τον Ολυμπιακό, ο οποίος την Παρασκευή έχασε με 2-0 από τη Ριντ αλλά σήμερα Σάββατο (25/6) νίκησε με 2-1 τη Φορτούνα Ντίσελντορφ, με τους Σισέ και Χασάν να σκοράρουν μετά το προβάδισμα των Γερμανών και τον Βατσλίκ να κρατάει τη νίκη αποκρούοντας πέναλτι.

Ο Πέδρο Μαρτίνς είχε δηλώσει ικανοποιημένος από την απόδοση της ομάδας του, με δεδομένο ότι ήταν μόλις το πρώτο φιλικό μετά την έναρξη της προετοιμασίας, στην ήττα από τη Ριντ και περίμενε να δει ακόμη καλύτερα πράγματα κόντρα στη Φορτούνα, αναγνωρίζοντας φυσικά ότι υπάρχει και η κούραση, αφού ήταν το δεύτερο παιχνίδι μέσα σε δύο μέρες. Και η αλήθεια είναι ότι οι Πειραιώτες μπήκαν καλά στο ματς, έχοντας και την πρώτη τους καλή στιγμή στο 20′ με τον Εμβιλά που δεν κατάφερε να σκοράρει μετά την εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά.

Οι ερυθρόλευκοι γενικά πατούσα καλύτερα αλλά οι Γερμανοί ήταν αυτοί που κατάφεραν να σκοράρουν, παίρνοντας το προβάδισμα στο 23′ με ωραίο πλασέ του Πέτερσον. Γκολ που δεν επηρέασε, πάντως, τον Ολυμπιακό, ο οποίος κατάφερε να ισοφαρίσει γρήγορα και συγκεκριμένα στο 29′ με το ωραίο τελείωμα του Σισέ.

Από εκεί και πέρα, όπως και κόντρα στη Ριντ, ο Μαρτίνς άλλαξε όλη την 11άδα στο δεύτερο ημίχρονο, στη διάρκεια του οποίου τελικά οι Πειραιώτες πήραν τη νίκη. Στο 62′ ο Χασάν βρήκε δίχτυα για το 2-1 του Ολυμπιακού, ο οποίος σταθηκε τυχερός στο 69′ με το δοκάρι της Φορτούνα σε σουτ του Ιγιόχα, ενώ στο 76′ ο Βατσλίκ απέκρουσε το πέναλτι του Γκίντσεκ, το οποίο καταλογίστηκε για χέρι του Χασάν, ο οποίος δύο λεπτά νωρίτερα είχε χάσει ευκαιρία για το 3-1 σε τετ α τετ.

Ολυμπιακός: Κρίστινσον, Άβιλα, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Κούντε, Μαντί Καμαρά, Εμβιλά, Βαλμπουενά, Μασούρας, Τικίνιο.

Η 11άδα στο δεύτερο ημίχρονο: Βατσλίκ, Κανέ (78′ Ανδρούτσος), Παπαδόπουλος, Μπαγκαλιάνης, Κούτρης (84′ Κεϊτά), Αγκιμπού, Μπουχαλάκης, Καρβάλιο, Φαντιγκά, Χασάν, Ραντζέλοβιτς.