Ο Ολυμπιακός έχει συμφωνήσει προφορικά με τον Σίμε Βρσάλικο για τη θέση του δεξιού μπακ και είναι πολύ κοντά στο να ξεμπερδέψει γενικά με τη δεξιά πλευρά αφού αποκτάει και εξτρέμ και συγκεκριμένα τον Φίλιπ Ζίνκερναγκελ, ο οποίος εντυπωσίασε φέτος στη Νότιγχαμ Φόρεστ ως δανεικός από τη Γουότφορντ και μπορεί να δώσει λύσεις σε πολλές θέσεις.

Οι ερυθρόλευκοι αναχώρησαν για την Αυστρία, όπου θα διεξαχθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας ενόψει της νέας σεζόν, γεγονός που σημαίνει ότι τα πράγματα σοβαρεύουν. Κάθε μέρα που περνάει, άλλωστε, φέρνει και πιο κοντά τους αγώνες με τη Μακάμπι Χάιφα για τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League. Δύο παιχνίδια που είναι εξαιρετικά κρίσιμα, αφού για τους Πειραιώτες είναι ξεκάθαρος στόχος η είσοδος στους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Για να συμβεί αυτό θα πρέπει η ομάδα να είναι έτοιμη όταν έρθει η ώρα των επίσημων αγώνων και δεν αρκεί η δουλειά του Πέδρο Μαρτίνς. Θα πρέπει να δουλέψει καλά και η διοίκηση, δίνοντας στον προπονητή όσο το δυνατόν πιο νωρίς τους νέους παίκτες, τις μεταγραφές. Ένας τομέας στον οποίο αρχίζουν να… ανεβάζουν στροφές στον Ολυμπιακό, αφού μετά την προφορική συμφωνία με τον Βρσάλικο, ήρθε και αυτή με τον Ζίνκερναγκελ. Μόνο που σε αυτή την περίπτωση δεν πρόκειται για προφορική συμφωνία αλλά για οριστική.

Οι Πειραιώτες τα βρήκαν σε όλα με τη Γουότφορντ, στην οποία ανήκε ο παίκτης, με τον 27χρονο Δανό δεξιό εξτρέμ να αναμένεται ακόμη και εντός της ημέρας (22/6) στην Αθήνα, προκειμένου να ολοκληρώσει αύριο (23/6) τη μεταγραφή του και τυπικά, για να αναχωρήσει στη συνέχεια για Αυστρία. Όλα καλά, επομένως, στο συγκεκριμένο θέμα, αν και οικονομικές λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές. Μόνο ότι ο παίκτης αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο για τρία χρόνια.

Γιατί επέλεξε Ζίνκερναγκελ

Γιατί, όμως, οι ερυθρόλευκοι κατέληξαν στον συγκεκριμένο παίκτη; Η απάντηση δίνεται μέσω της Νότιγχαμ Φόρεστ και της εξαιρετικής σεζόν που έκανε εκεί ως δανεικός από τη Γουότφορντ. Στη… δεύτερη ομάδα του Βαγγέλη Μαρινάκη λοιπόν, ο 27χρονος Δανός μέτρησε φέτος 50 συμμετοχές, με 7 γκολ και 10 ασίστ. Οι αριθμοί του, με λίγα λόγια, δείχνουν ότι ήταν αξιόπιστος, δεν είχε δηλαδή τραυματισμούς ή τιμωρίες, έχοντας παράλληλα συμμετοχή σε 17 γκολ. Δεν τα λες και λίγα…

Πιο σημαντικό και από τους αριθμούς, όμως, είναι το πώς προέκυψαν αυτοί. Το πώς, δηλαδή, ο Ζίνκερναγκελ κατάφερε να κάνει τη διαφορά για τη Φόρεστ, βοηθώντας τη τα μέγιστα ώστε να επιστρέψει στην Premier League, παίζοντας… παντού. Ο Δανός δεξιός εξτρέμ έπαιξε 6 παιχνίδια στη φυσική του θέση και από εκεί και πέρα είχε 25 συμμετοχές σαν 10άρι, 9 συμμετοχές σαν αριστερός εξτρέμ, 3 παιχνίδια σαν δεύτερος επιθετικός, 4 παιχνίδια σαν… σέντερ φορ, ενώ έπαιξε και στον χώρο του κέντρου.

Έπαιξε, δηλαδή, ουσιαστικά σε όλες τις θέσεις από το κέντρο και μπροστά, καταφέρνοντας να ανταποκριθεί σε όλες. Λογικό είναι, επομένως, στον Πειραιά να θεωρούν ότι η επιλογή που έκαναν είναι πολύ καλή και θα τους δικαιώσει. Ποντάροντας και στο γεγονός ότι οι Σκανδιναβοί, συνήθως, είναι άψογοι επαγγελματίες.