Με ήρωα τον τερματοφύλακα Μπράις Σάμπα, η Νότιγχαμ Φόρεστ νίκησε με 3-2 στα πέναλτι τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (1-2 κ.δ., παρ.) στον δεύτερο μεταξύ τους ημιτελικό στο «Σίτι Γκράουντ» για τα πλέι οφ της Championship και εξασφάλισε την πρόκρισή της στον τελικό ανόδου για την Premier League. Στο ματς που θα γίνει στο «Γουέμπλεϊ» στις 29 Μαΐου θα αναμετρηθεί με τη Χάντερσφιλντ.

Η ομάδα ιδιοκτησίας του Βαγγέλη Μαρινάκη ταξίδεψε από τον παράδεισο στην… κόλαση και μετά λυτρώθηκε στη διαδικασία των πέναλτι. Έχοντας επιβληθεί στο πρώτο ματς εκτός έδρας με 2-1, η Νότιγχαμ Φόρεστ υποδέχθηκε τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ ούσα το φαβορί για να πάρει την πρόκριση στο αποκαλούμενο «ματς των 200 εκατομμυρίων ευρώ». Όταν, δε, ο Μπρέναν Τζόνσον έγραψε το 1-0 στο 19′ όλα έμοιαζαν να πηγαίνουν κατ’ ευχήν με το κοινό να αδημονεί για να πανηγυρίσει την τεράστια επιτυχία.

Ωστόσο, η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ αντέδρασε στο δεύτερο μέρος. Πρώτα, ο Μόργκαν Γκιμπς-Γουάιτ στο 47′ έφερε το ματς στα ίσια και στη συνέχεια με τις «λεπίδες» να έχουν το μομέντουμ με το μέρος τους ο Τζον Φλεκ έγραψε το 2-1 και έφερε τη σειρά στα… ίσια. Στην παράταση, οι φιλοξενούμενοι απείλησαν και έφτασαν σε δύο περιπτώσεις κοντά στο γκολ, αλλά δεν βρήκαν δίχτυα. Το ματς οδηγήθηκε στα πέναλτι κι εκείνη ο Μπράις Σάμπα που έκανε τρεις αποκρούσεις χάρισε στην ομάδα του την πρόκριση για τον τελικό και το δικαίωμα να διεκδικήσει την επιστροφή της στα «σαλόνια» του αγγλικού ποδοσφαίρου ξανά έπειτα από 23 χρόνια.

Με το σφύριγμα της λήξης, δε, ορισμένοι από τους 29.015 θεατές που βρέθηκαν στο γήπεδο εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο για να πανηγυρίσουν με τους παίκτες και έπειτα από λίγα λεπτά αποχώρησαν.