Με ένα μήνα απαγόρευσης εισόδου στο γήπεδο τιμωρήθηκε ο Δημήτρης Μελισσανίδης, όπως ανακοινώθηκε, για την ένταση που είχε με τον διαιτητή στο ημίχρονο της πρόσφατης αναμέτρησης της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό για τα πλέι οφ της Super League. Παράλληλα, ο διοικητικός ηγέτης της Ένωσης απαλλάχθηκε για την κατηγορία εισόδου στα αποδυτήρια των διαιτητών.

Οι πράσινοι, αν και οι κιτρινόμαυροι το είχαν αρνηθεί, είχαν υποστηρίξει ότι στο ημίχρονο του αγώνα, στο ΟΑΚΑ, ο Μελισσανίδης είχε πει διάφορα προς τον διαιτητή του αγώνα στον διάδρομο των αποδυτηρίων. Περιστατικό για το οποίο τιμωρήθηκε τελικά με απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο για ένα μήνα, με το επίσημο διατακτικό της Λίγκας να αναφέρει πως «αποδεικνύεται, ότι ο δεύτερος εγκαλούμενος, προέβη σε υβριστική και απαξιωτική προς το πρόσωπο του διαιτητή συμπεριφορά, καθόσον, η συγκεκριμένη έκφραση «ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ. YELLOW – YELLOW – YELLOW CARD. ΜΕ ΤΟΝ ΚΛΑΝΤΕΜΠΕΡΓΚ ΠΟΥ ΣΕ ΕΣΤΕΙΛΕ. Γ@@Ω ΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΤΟΥ» καταδεικνύει καταφρόνηση και ενέχει προσβολή προς το πρόσωπο και το θεσμό του διαιτητή, και δεν εκφράζει μόνο υποτίμηση προς το πρόσωπο του προέδρου της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της SUPER LEAGUE 1, Μ. Clattenburg, αλλά δηλώνει υποτίμηση και στον ορισθέντα από αυτόν διαιτητή του αγώνα.

Επίσης η μη αναφορά στο φύλλο αγώνα της πράξης του δεύτερου εγκαλούμενου από τον διαιτητή του αγώνα και δέκτη της υβριστικής συμπεριφοράς, οφείλεται στο γεγονός ότι ο ίδιος δεν γνωρίζει την ελληνική γλώσσα, ενώ δεν αποδεικνύεται και η παρουσία στο σημείο του τέταρτου διαιτητή, που είναι Έλληνας. Αντίθετα, η έκθεση του παρατηρητή είναι ρητή και σαφής προς τούτο, η δε έκθεση της Αστυνομίας λειτουργεί ενισχυτικά και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αντικρούσει την έκθεση του παρατηρητή. Σημειωτέον ότι στην Έκθεση της Αστυνομίας αποτυπώνεται ρητά ότι δεν κατέστη αντιληπτό το ακριβές περιεχόμενο της έκφρασης, που εκστόμισε ο δεύτερος εγκαλούμενος, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αντικρούσει σε καμία περίπτωση την έκθεση του παρατηρητή».