Η κανονική περίοδος της Euroleague ολοκληρώθηκε με τη διεξαγωγή και των τελευταίων παιχνιδιών που είχαν αναβληθεί, πράγμα που σημαίνει ότι είναι απολύτως ξεκάθαρα πλέον τα πράγματα σε ό,τι αφορά τόσο τα ζευγάρια στους «8» όσο και σε αυτά στο Final-4, το οποίο θα διεξαχθεί στο Βελιγράδι το διάστημα 19-21/5, με την Ελλάδα να ελπίζει ότι θα εκπροσωπηθεί από τον Ολυμπιακό.

Οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν όχι μόνο να περάσουν στους «8» αλλά να έχουν και πλεονέκτημα έδρας απέναντι στη Μονακό που θα είναι ο αντίπαλος και η οποία σε καμία περίπτωση δεν είναι καλύτερη ομάδα από αυτή του Γιώργου Μπαρτζώκα. Όλα, επομένως, εξαρτώνται από τους Πειραιώτες, στους οποίους αρκεί να πάρουν τα εντός έδρας παιχνίδια για να εξασφαλίσουν το «εισιτήριο» για το Final-4.

Αν γίνει αυτό, τότε στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό όποια ομάδα προκριθεί από το ζευγάρι Αρμάνι Μιλάνο – Αναντολού Εφές. Υπενθυμίζουμε ότι οι αγώνες των «8» αρχίζουν στις 19 Απριλίου και θα έχουν ολοκληρωθεί το αργότερο ως τις 4 Μαΐου.

Τα ζευγάρια στους «8» (για την πρόκριση απαιτούνται τρεις νίκες)

Ολυμπιακός – Μονακό
Μπαρτσελόνα – Μπάγερν Μονάχου
Αρμάνι Μιλάνο – Αναντολού Εφές
Ρεάλ Μαδρίτης – Μακάμπι Τελ Αβίβ

Τα ζευγάρια των ημιτελικών του Final-4

Νικητής Μπαρτσελόνα – Μπάγερν Μονάχου / Νικητής Ρεάλ – Μακάμπι
Νικητής Ολυμπιακός – Μονακό / Νικητής Αρμάνι Μιλάνο – Εφές