Ο ρέφερι του Μάιντς – Άουγκσμπουργκ στη Bundesliga, διέκοψε για μερικά λεπτά το παιχνίδι των δύο ομάδων την περασμένη εβδομάδα, ώστε να μπορέσει να πιει νερό ο κεντρικός αμυντικός της Μάιντς, Μουσά Νιακατέ, ο οποίος τηρεί το Ραμαζάνι.

Ο Νιακατέ όπως και όλοι οι Μουσουλμάνοι που τηρούν το Ραμαζάνι, δεν επιτρέπεται να φάνε ή να πιούν κάτι από την ανατολή μέχρι τη δύση του ήλιου για όσο διαρκεί η γιορτή.

Έτσι, ο ρέφερι στο Μάιντς – Άουγκσμπουργκ διέκοψε το παιχνίδι στο 65ο λεπτό– όταν πλέον είχε δύσει ο ήλιος- για να επιτρέψει στον Σενεγαλέζο/Γάλλο να πιει λίγο νερό και ο 26χρονος άσος έσπευσε να τον ευχαριστήσει για τη χειρονομία.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που διεκόπη αγώνας για να επιτρέψει σε παίκτη να διακόψει τη νηστεία του κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού. Έκτοτε ακολούθησαν κι άλλοι ρέφερι στο γερμανικό πρωτάθλημα.

Ο Bastian Dankert διέκοψε το Λειψία – Χοφενχάιμ επιτρέποντας στον αμυντικός της Λειψείας Μοχάμεντ Σιάμακαν να πιεί νερό, ενώ σύμφωνα με την «The Mail», ο διευθυντής επικοινωνίας της Γερμανικής Επιτροπής Διαιτητών έδωσε την έγκρισή του να σταματούν οι αγώνες για να μπορούν οι Μουσουλμάνοι παίκτες να ενυδατωθούν. «Δεν υπάρχει γενική οδηγία σε αυτό αλλά φυσικά υποστηρίζουμε τους διαιτητές μας που επιτρέπουν τέτοια διαλείμματα κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού κατόπιν αιτήματος των παικτών».

Πηγή: gazzetta.gr