Ο Ερίκ Αμπιντάλ είχε συγκινήσει τους μάχες με τη μάχη που είχε δώσει λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας πριν χρόνια, όταν και είχε κριθεί απαραίτητη η μεταμόσχευση ήπατος. Αυτό το θέμα, όμως, προκαλεί μεγάλο πρόβλημα τώρα στον παλαίμαχο Γάλλο ποδοσφαιριστή, αφού η αστυνομία φέρεται να έχει στην κατοχή της συνομιλία στην οποία ακούγεται η φράση για «παράνομη αγορά ήπατος».

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση γίνεται έρευνα από το 2017 και τη Δευτέρα (4/4) τα νέα δεν ήταν καλά για τον πρώην παίκτη των Μπαρτσελόνα και Ολυμπιακού, αφού το Εθνικό Ινστιτούτο Τοξικολογίας εμφάνισε στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο Αμπιντάλ δεν έχει καμία συγγένεια, όπως είχε ισχυριστεί, με τον άνθρωπο που τον βοήθησε στη μεταμόσχευση ήπατος.

Μία μέρα μετά, σήμερα Τρίτη (5/4), ο καταλανικός ραδιοφωνικός σταθμός Esport3 δίνει συνέχεια στο θέμα, αφού μετέδωσε ότι η αστυνομία έχει στην κατοχή της συνομιλίες που φέρνουν σε δύσκολη θέση τον Αμπιντάλ, τον πρώην πρόεδρο της Μπαρτσελόνα, Σάντρο Ροσέλ, όπως και το πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ισπανικής ομάδας, Χουάνχο Καστίγιο.

Σε μία από αυτές τις συνομιλίες, σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό, γίνεται λόγος για «παράνομη αγορά ήπατος», γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να μπλέξουν σοβαρά με υπόθεση παράνομου εμπορίου οργάνων. Οι δικηγόροι και των τριών, πάντως, αρνούνται οποιαδήποτε εμπλοκή τους σε κάτι τέτοιο, με την πλευρά του Καστίγιο να υποστηρίζει πως η ατάκα για παράνομη αγορά ήπατος ήταν χιούμορ.