Στον αγώνα της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε πετύχει ιστορικό θρίαμβο στη Θεσσαλονίκη συντρίβοντας με 5-0 τον Άρη. Στον αγώνα των πλέι οφ, όμως, τα πράγματα ήταν πολύ πιο ήρεμα, αφού οι Ηπειρώτες είχαν ως προτεραιότητα την άμυνα και οι κίτρινοι, από την άλλη πλευρά, δεν ήταν καλοί επιθετικά, με αποτέλεσμα το 0-0 να είναι και το τελικό αποτέλεσμα. Έτσι, για τρίτο παιχνίδι φέτος οι Θεσσαλονικείς δεν καταφέρνουν να νικήσουν τους Γιαννιώτες.

Από τα πρώτα λεπτά φάνηκε ότι οι δύο ομάδες δυσκολεύονταν να κάνουν παιχνίδι και ειδικά οι γηπεδούχοι, αφού οι φιλοξενούμενοι ούτως ή άλλως πρόσεχαν περισσότερο την αμυνά τους. Το κακό δεν ήταν αυτό, όμως, αλλά το γεγονός ότι τα πράγματα δεν βελτιώθηκαν στη συνέχεια.

Οι Ηπειρώτες ήταν σωστά παραταγμένοι, δεν άφηναν κενούς χώρους και δεν επέτρεψαν στους Θεσσαλονικείς να γίνουν απειλητικοί σε κανένα σημείο του πρώτου ημιχρόνου, το οποίο ολοκληρώθηκε χωρίς να υπάρχει, κυριολεκτικά, ούτε μία αξιόλογη φάση είτε για τη μία είτε για την άλλη πλευρά, Μόνο λάθη και ημιτελείς προσπάθειες.

Φάση από τον αγών Άρης - ΠΑΣ Γιάννινα

Για να έρθει η πρώτη φάση, η οποία ήταν και πολύ καλή μάλιστα, έπρεπε να φτάσουμε στο 51ο λεπτό, όταν o Άρης βγήκε μπροστά με τον Εμπαγκατά που έκανε το γύρισμα για τον Καμαρά, ο οποίος έστρωσε για τον Γκάνεα, το σουτ του οποίου βρήκε στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού. Ο Χερμάν Μπούργος συνέχισε τις αλλαγές που είχε αρχίσει από την ανάπαυλα θέλοντας να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας του, χωρίς όμως να τα καταφέρει όσο επιθυμούσε.

Παρ’ όλα αυτά, στο 74′ οι κίτρινοι θα μπορούσαν να σκοράρουν με την κεφαλιά του Καμαρά αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ, όπως και στο 83′ σε νέα κεφαλιά του ίδιου παίκτη που είχε την ίδια κατάληξη.

Άρης: Κουέστα, Μπεναλουάν (56′ Μπερτόγλιο), Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Εμπακατά (80′ Σούντγκρεν), Ματίγια, Σάσα (46′ Ντουκουρέ), Εντιαγέ (46′ Μαντσίνι), Γκάνεα, Ιτούρμπε, Καμαρά.

ΠΑΣ Γιάννινα: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Κάργας, Εραμούσπε, Ποζνάνσκι, Στάνκο, Καραχάλιος, Σνάιντερ (84′ Λιάσος), Ντομίνγκεθ (73′ Παντελάκης), Γκαρντάφσκι, Περέα (93′ Μορέιρα).