Στη φυλακή οδηγείται ο 19χρονος Τζάστιν Λι Πράις, ο οποίος τον περασμένο Ιούλιο είχε στείλει -μέσω των social media- ρατσιστικό μήνυμα στον Μάρκους Ράσφορντ, ο οποίος ήταν ένας από τους παίκτες της εθνικής Αγγλίας που είχαν αστοχήσει στη διαδικασία των πέναλτι στον τελικό του Euro 2020 με την Ιταλία, με συνέπεια την ήττα στο Γουέμπλεϊ.

Όλη η Αγγλία πίστευε εκείνη την ημέρα ότι θα κατακτούσε το πρώτο Euro της ιστορίας της, αλλά τελικά ηττήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι. Εκεί όπου ένας από αυτούς που αστόχησαν ήταν ο Ράσφορντ, ο οποίος άκουσε πάρα πολλά στη συνέχεια.

Ένα από τα μηνύματα που είχε δεχθεί στους λογαριασμούς του στα social media ήταν από τον 19χρονο Τζάστιν Λι Πράις, ο οποίος έγραφε διάφορους ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς, έβριζε και κατέληγε με το «και η νεκρή γιαγιά σου θα μπορούσε να σκοράρει».

Ο 19χρονος -ο οποίος είχε αλλάξει το όνομα του λογαριασμού του μετά τις αναφορές που έγιναν εις βάρος του- εντοπίστηκε τελικά και οδηγήθηκε σε δίκη, με το δικαστήριο να χαρακτηρίζει «εγκληματική πράξη μίσους» και «εμφανώς ρατσιστικό μήνυμα» τα όσα έγραψε, με συνέπεια να ανακοινώσει την απόφασή του, η οποία είναι φυλάκιση έξι εβδομάδων.