Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει φέρει, ως γνωστόν, σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση την Τσέλσι, αφού όλα τα περιουσιακά στοιχεία του Ρόμαν Αμπράμοβιτς έχουν δεσμευθεί και το κλαμπ είναι προς πώληση. Ο νέος ιδιοκτήτης πάντως, όποιος κι αν είναι αυτός, θα πρέπει να βρει μια λύση για να μην επιβαρύνεται το ταμείο με 36 εκατ. ευρώ που δίνονται σε παίκτες που παίζουν αλλού.

Μία τακτική που ακολουθούν όλα τα μεγάλα ποδοσφαιρικά κλαμπ της Ευρώπης, είναι αυτή της απόκτησης… περισσότερων παικτών από όσους πραγματικά χρειάζονται. Έτσι, αυτοί οι παίκτες δίνονται δανεικοί σε άλλες ομάδες. Η Τσέλσι δεν μπορούσε παρά να είναι μία από τις ομάδες που το κάνουν αυτό, αλλά τώρα είναι και αυτό ένα από τα μεγάλα προβλήματά της.

Ο λόγος; Αυτοί οι παίκτες που έχουν παραχωρηθεί σε άλλες ομάδες με τη μορφή δανεισμού, κοστίζουν 36 εκατ. ευρώ στους Λονδρέζους. Οι οποίοι, φυσικά, είναι αυτοί που πληρώνουν τα συμβόλαιά τους ή έστω το μεγαλύτερο μέρος αυτών. Έρευνα που έγινε απο αγγλικά Μέσα δείχνουν ότι καμία άλλη ομάδα της Premier League δεν πληρώνει περισσότερα ετησίως για δανεικούς παίκτες και είναι ένα θέμα τι θα γίνει και με τους δικούς τους μισθούς τώρα που η Τσέλσι είναι σε εξαιρετικά δύσκολη οικονομική θέση λόγω των κυρώσεων της βρετανικής κυβέρνησης στον Αμπράμοβιτς.