Το όνειρο της κατάκτησης του τροπαίου στο Indian Wells παρέμεινε όνειρο για τη Μαρία Σάκκαρη, η οποία δεν τα κατάφερε κόντρα στην Ίγκα Σβιόντεκ και γνώρισε την ήττα με 2-0. Αποτέλεσμα που σημαίνει ότι η Ελληνίδα τενίστρια έχασε, παράλληλα, την ευκαιρία να ανέβει στο Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης, θέση στην οποία θα πάει τελικά η νικήτρια του τουρνουά. Παρ’ όλα αυτά, η πορεία και μόνο ως τον τελικό δεν μπορεί να θεωρείται επιτυχημένη για τη Σάκκαρη.

Ήταν ο 5ος τελικός στη μέχρι τώρα καριέρα της Μαρίας, η οποία είχε μία νίκη και τρεις ήττες στους προηγούμενους, ενώ η προϊστορία στις αναμετρήσεις με τη Σβιόντεκ έλεγε -επίσης- μία νίκη και τρεις ήττες. Η Σάκκαρη, με λίγα λόγια, δεν μπορούσε να θεωρηθεί φαβορί στη συγκεκριμένη αναμέτρηση και το γιατί, δυστυχώς, αποδείχθηκε στην πράξη.

Ο τελικός άρχισε με εκατέρωθεν μπρέικ και με το σκορ να είναι ισόπαλο 2-2 στα γκέιμς, αλλά η Σβιόντεκ το έκανε 4-2 και κατάφερε να διατηρήσει διαφορά ασφαλείας, επικρατώντας με 6-4 και κάνοντας δικό της το πρώτο σετ. Η Σάκκαρη, επομένως, ήταν με την πλάτη στον τοίχο πλέον και φάνηκε ότι δεν μπορούσε να αντιδράσει.

Το γεγονός ότι το δεύτερο σετ έληξε με σκορ 6-1 για τη Σβιόντεκ τα λέει όλα για τη διαφορά που υπήρχε ανάμεσα στις δύο τενίστριες αυτή τη φορά, με την Ελληνίδα να πρέπει να κάνει λίγη υπομονή ακόμη μέχρι να έρθει η ώρα που θα κατακτήσει τον πρώτο σημαντικό τίτλο της καριέρας της.

Τα σετ: 6-4, 6-1