Οπαδός της Έβερτον εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο στο 48ο λεπτό της εξ αναβολής αναμέτρησης των «ζαχαρωτών» με την Νιουκάστλ από την 20η αγωνιστική της Premier League και δέθηκε στο δοκάρι.

Αφού διέφυγε της προσοχής του προσωπικού ασφαλείας του «Γκούντισον Παρκ» κι έφτασε μέχρι την εστία, πέρασε ένα τσέρκι στον λαιμό του και δέθηκε στο δοκάρι. Έπειτα παρέμεινε ακίνητος για να φανεί καλύτερα το μήνυμα που είχε στην μπλούζα του κατά τη χρήση του πετρελαίου. Σύντομα έσπευσαν στο τέρμα άνθρωποι της ασφάλειας του γηπέδου και προσπάθησαν να τον λύσουν για να τον απομακρύνουν.

Ωστόσο, αυτό δεν ήταν εύκολο. Χρειάστηκε να βρεθεί κόφτης προκειμένου να κόψουν το τσέρκι και να τον απελευθερώσουν. Στο μεταξύ, ενώ συνέβαινε αυτό ένας άλλος οπαδός επιχείρησε κι αυτός να εισβάλει στον αγωνιστικό χώρο, αλλά οι υπεύθυνοι κατάφεραν και τον σταμάτησαν. Μετά από περίπου οκτώ λεπτά το παιχνίδι ξεκίνησε και πάλι.

Όσον αφορά στο ματς, η Έβερτον επικράτησε με 1-0. Ο Άλεξ Ιγουόμπι σημείωσε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στο 9ο λεπτό των καθυστερήσεων. Η ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ, δε, έπαιξε με δέκα παίκτες από το 83ο λεπτό έπειτα από την αποβολή του Άλαν. Το τέρμα επετεύχθη κόντρα στη ροή του αγώνα. Ο Ιγουόμπι συνεργάστηκε με τον Ντόμινικ Κάλβερτ-Λιούιν σε αντεπίθεση με τον πρώτο να ολοκληρώνει ιδανικά.

Αναμφίβολα, η επιτυχία της δίνει μια βαθιά ανάσα στο βαθμολογικό πίνακα. Ήταν η πρώτη νίκη της Έβερτον έπειτα από τέσσερις σερί ήττες. Έτσι οι γηπεδούχοι έφτασαν στους 25 βαθμούς έπειτα από 27 ματς. Η Έβερτον, πλέον, βρίσκεται τρεις βαθμούς μακριά από την επικίνδυνη ζώνη και τη Γουότφορντ, με τα «ζαχαρωτά» να έχουν και δύο παιχνίδια λιγότερα από τις «σφήκες». Η Νιουκάστλ παρέμεινε στην 14η θέση με 31 βαθμούς έχοντας υποστεί δύο συνεχόμενες ήττες.