Η Λίβερπουλ πανηγύρισε την 9η συνεχόμενη νίκη της στην Premier League και μείωσε τη διαφορά της από την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι στον έναν βαθμό. Οι «κόκκινοι» σε εξ αναβολής ματς για την 27η αγωνιστική επικράτησαν με 2-0 της Άρσεναλ στο «Έμιρεϊτς».

Ήταν μια από τις λεγόμενες… επαγγελματικές νίκες αυτή που έκανε η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ. Η Άρσεναλ σε μεγάλα διαστήματα του ματς έπαιξε καλύτερα. Μάλιστα, δημιούργησε ευκαιρίες, αλλά δεν τις εκμεταλλεύτηκε.

Η Λίβερπουλ ήταν, πάντως, εκείνη που μπήκε πιο δυνατά στο ματς και απείλησε πρώτη με κεφαλιά του Φίρχιλ φαν Ντάικ σε εξέλιξη εκτέλεσης κόρνερ μόλις στο δεύτερο λεπτό. Από εκεί κι έπειτα, όμως, η Άρσεναλ ανέλαβε τον έλεγχο του ματς, πίεσε πολύ ψηλά και αποτελεσματικά και δεν επέτρεψε στην Λίβερπουλ να κάνει το παιχνίδι της, ενώ την ίδια στιγμή οι Μαρτινέλι και Σάκα προκαλούσαν προβλήματα στους «κόκκινους».

Μετά την ανάπαυλα ο Μάρτιν Όντεγκααρντ έχασε μια σημαντική ευκαιρία για ν’ ανοίξει το σκορ για λογαριασμό των γηπεδούχων. Δεν συνέβη το ίδιο όταν η μπάλα έπεσε στα πόδια του Ντιόγκο Ζότα από την πάσα του Τιάγκο Αλκάνταρα – με ωραίο σουτ ο Πορτογάλος άνοιξε το σκορ. Προτού καλά καλά αφομοιώσει το «χτύπημα» η Άρσεναλ, ο Ρομπέρτο Φιρμίνο έγραψε το τελικό 2-0 στο 62′. Ο Άντι Ρόμπερτσον «σέρβιρε» στον Βραζιλιάνου που εκτέλεσε εξαιρετικά τον Άαρον Ράμσντεϊλ.

Πλέον, κάθε παιχνίδι στην Premier League θα είναι και τελικός για τη Μάντσεστερ Σίτι και την Λίβερπουλ και είναι πολυαναμενόμενη η μεταξύ τους αναμέτρηση που είναι προγραμματισμένη για τις 10 Απριλίου στο «Έτιχαντ».

Νίκη και για την Τότεναμ

Επίσης διεξήχθη και το ματς Μπράιτον-Τότεναμ, επίσης εξ αναβολής απ’ την 16η αγωνιστική της Premier League και οι «σπερς» πήραν τη νίκη με 2-0. Με την Μπράιτον να βρίσκεται σε κακή κατάσταση, η ομάδα του Αντόνιο Κόντε έδειξε το ταλέντο της στον αγωνιστικό χώρο και έκανε τη διαφορά με τον Κριστιάν Ρομέρο στο 37′ και τον Χάρι Κέιν στο 57′. Έτσι, έφτασε στους 48 βαθμούς, τρεις λιγότερους από την 4η Άρσεναλ καθώς συνεχίζει να διεκδικεί τη συμμετοχή της στο επόμενο Champions League.