Τεράστια διπλά πήραν ΑΕΚ και Άρης σε Σπλιτ και Μαδρίτη αντίστοιχα, και πλέον η πρόκριση στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ εξαρτάται μόνο από αυτούς.

Ο άθλος του Άρη στη Μαδρίτη τον έφερε με το… ενάμισι πόδι στους «32» της διοργάνωσης, ενώ στην ίδια εξαιρετική μοίρα βρίσκεται και η ΑΕΚ, η οποία είδε την Άντερλεχτ να χάνει στην Αγία Πετρούπολη από τη Ζενίτ

Τα πιθανά σενάρια

θέση – ΑΕΚ 7 βαθμοί
θέση – Άντερλεχτ 4βαθμοί
Με νίκη ή ισοπαλία η ΑΕΚ στην τελευταία αγωνιστική στο ΟΑΚΑ απέναντι στην αδιάφορη Ζενίτ (διατηρεί το απόλυτο νικών) περνά στην επόμενη φάση της διοργάνωσης ό,τι και να γίνει στο άλλο ματς. Με ενδεχόμενη ήττα της στο ΟΑΚΑ από τη Ζενίτ και νίκη της Άντερλεχτ κόντρα στην αδιάφορη, Χάιντουκ θα μείνει εκτός και είναι το μοναδικό σενάριο που απεύχεται. Αν οι Βέλγοι χάσουν βαθμό ή βαθμούς εντός έδρας τότε ό,τι και να γίνει στην Αθήνα θα μείνουν εκτός…

θέση – Άρης 7 βαθμοί
θέση – Ατλέτικο 7 βαθμοί
Με νίκη ο Άρης στο Κλ. Βικελίδης κόντρα στη Ρόζενμποργκ παίρνει το εισιτήριο για τους «32» της διοργάνωσης, ό,τι και να συμβεί στο άλλο ματς. Εξάλλου, ο Άρης έχει πλεονέκτημα στην ισοβαθμία χάρη στις δυο νίκες επί των Ισπανών.
Με ισοπαλία απέναντι στους Νορβηγούς θέλει ήττα ή ισοπαλία της Ατλέτικο στη Γερμανία απέναντι στη Λεβερκούζεν (έχει ήδη προκριθεί ως 1η).
Με ήττα από τη Ρόζενμποργκ θέλει και ήττα της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Πηγή: gazzetta.gr