Η 8η Μαρτίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν γινόταν να το… προσπεράσει αυτό χωρίς να ευχηθεί στη σημαντικότερη γυναίκα της ζωής του, όπως ανέφερε στην ανάρτησή του στο Twitter. Ο λόγος, φυσικά, για τη μητέρα του, Γιούλια Αποστόλι Σαλνίκοβα, η οποία ήταν τενίστρια και είχε κατακτήσει τίτλους τόσο στη Σοβιετική Ένωση όσο και στη συνέχεια με την ελληνική υπηκοότητα.

«Ευτυχισμένη Παγκόσμια Ημέρας της Γυναίκας στην πιο σημαντική γυναίκα στη ζωή μου. Σε ευχαριστώ που με έμαθες να μην κλαίω ποτέ και να σηκώνομαι κάθε φορά που αποτυγχάνω. Είσαι δυνατή και τολμηρή! Επίσης, η καλύτερη όσον αφορά τη φροντίδα. Σε αγαπώ μαμά», ανέφερε ο Τσιτσιπάς στην ανάρτησή του για τη μητέρα του, η οποία επίσης είχε ασχοληθεί με το τένις.

Η Σαλνίκοβα, γεννηθείσα το 1964 στη Μόσχα, ήταν η Νο1 τζούνιορ παίκτρια τένις στη Σοβιετική Ένωση και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο διπλό γυναικών στους Αγώνες Φιλίας το 1984, ενώ μετά τον γάμο της με τον Απόστολο Τσιτσιπά πήρε την ελληνική υπηκοότητα και κατέληξε τέσσερις τίτλους στο διάστημα 1990-94, έχοντας φτάσει μέχρι το Νο194 της παγκόσμιας κατάταξης.