Οι Μιλγουόκι Μπακς πέτυχαν την τρίτη συνεχόμενη νίκη τους σε μια ξεχωριστή βραδιά (για τις ΗΠΑ) στο Σικάγο κόντρα στους Μπουλς (118-112). Η αναμέτρηση με τους «ταύρους» βαφτίστηκε ματς «ελληνικής κληρονομιάς». Μοιράστηκαν καπέλα στα χρώματα της γαλανόλευκης και ήταν αθρόα η παρουσία των Ελλήνων ομογενών για να δουν τον τον Γιάννη Αντετοκούνμπο κι εκείνος τους χάρισε ένα σόου!

Ο «Greek Freak» έστησε γλέντι… τρικούβερτο στο «United Center» και τιμώρησε την άμυνα των Σικάγο Μπουλς με 34 πόντους (12/22 σουτ, 0/2 τρίποντα, 10/19 ελεύθερες βολές) σε 39 λεπτά συμμετοχής. Μάζεψε επίσης 16 ριμπάουντ, μοίρασε δύο ασίστ, είχε δύο κλεψίματα κι ένα μπλοκ. O Θανάσης Αντετοκούνμπο δεν έπαιξε.

Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο στην πρώτη περίοδο – αναμενόμενο άλλωστε αφού πρόκειται για δύο από τις καλύτερες ομάδες του NBA. Με επιμέρους σκορ 25-25 ολοκληρώθηκε το αρχικό 12λεπτο. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο άρχισε να… ζεσταίνεται στη διάρκεια της δεύτερης περιόδου και να δείχνει στους Μπουλς πως δεν μπορούν να τον σταματήσουν. Παράλληλα, έκανε καλή δουλειά και στην άμυνα. Έτσι, πήγαν με προβάδισμα 57-53 στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα. Ο Έλληνας σούπερ σταρ σ’ εκείνο το σημείο είχε 15 πόντους.

Συνέχισε, δε, στο ίδιο μοτίβο. Έκανε… πάρτι στη ρακέτα. Ωστόσο, τα πολλά λάθη των Μπακς κρατούσαν τους Μπουλς μέσα στο ματς και από περίπου τα μισά της 3ης περιόδου άλλαξε και το μομέντουμ. Έτσι, οι γηπεδούχοι πήραν κεφάλι στο σκορ με 88-81 μπαίνοντας στην 4η περίοδο.

Εκεί, οι Μπουλς άρχισαν να κάνουν το ένα φάουλ μετά το άλλο πάνω στον Αντετοκούνμπο κι αν ήταν πιο εύστοχος από τη γραμμή το ματς θα είχε λήξει με λιγότερο… σασπένς – αν και στο κρίσιμο σημείο τις έβαλε.

Με δέκα πόντους του Γιάννη άλλους 14 από τον Τζρου Χόλιντεϊ, οι Μπακς εδραίωσαν την κυριαρχία τους, ενώ παράλληλα έπαιξαν αποτελεσματική άμυνα και έφτασαν στη νίκη. Πλέον, έχουν ρεκόρ 39-25 και ανέβηκαν στην 3η θέση της ανατολικής περιφέρειας. Αύριο (6/3, 22:30) τα «ελάφια» επιστρέφουν στην έδρα τους το «Fiserv Forum» όπου θα υποδεχθούν τους Φοίνιξ Σανς, την ομάδα που νίκησαν και κατέκτησαν το πρωτάθλημα του NBA το 2021.