Το πρώτο και σημαντικότερο βήμα για την πρόκριση στον τελικό του Coppa Italia, του οποίου είναι η κάτοχος, έκανε η Γιουβέντους, η οποία στον πρώτο ημιτελικό νίκησε με 1-0 εκτός έδρας τη Φιορεντίνα χάρη σε αυτογκόλ του Βενούτι στο 91ο λεπτό. Έτσι, η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι είναι πλέον το φαβορί για την πρόκριση, αφού οι Τοσκανοί θα πρέπει να κάνουν την υπέρβαση στη ρεβάνς στο Τορίνο.

Το παιχνίδι δεν ήταν και τόσο καλό, με την ομάδα της Φλωρεντίας να πατάει καλύτερα πάντως και να έχει δύο φάσεις στο πρώτο ημίχρονο με Μποναβεντούρα και Ικονέ, ενώ οι μπιανκονέρι δεν είχαν ούτε σουτ σε αυτό το διάστημα. Η Φιορεντίνα μπήκε καλύτερα και στο β’ μέρος, έχοντας δοκάρι με τον Ικονέ στο 48′, αλλά στη συνέχεια η Γιουβέντους ισορρόπησε την κατάσταση και έγινε κι αυτή απειλητική σε μια-δυο περίπτώσεις με Βλάχοβιτς και Κουαδράδο.

Και εκεί που όλα έδειχναν ότι ο πρώτος ημιτελικός του ιταλικού κυπέλλου θα έληγε χωρίς γκολ, στο 91′ ο Κουαδράδο έκανε κίνηση και γύρισμα από δεξιά, με τη μπάλα να βρίσκει στον Βενούτι και να καταλήγει στα δίχτυα του Τερατσάνο για το 0-1 με αυτογκόλ.