Το ηθικό ήταν ανεβασμένο μετά την πρόκριση επί της Μίντιλαντ στο Europa Conference League, αλλά υπήρχε και κούραση και από ένα σημείο κι έπειτα αυτή φάνηκε, με συνέπεια ο ΠΑΟΚ να μην είναι καλός κόντρα στον Ιωνικό. Όχι τόσο καλός ώστε να νικήσει δηλαδή, με τους Νικαιώτες να φεύγουν από την Τούμπα παίρνοντας βαθμό με το τελικό 1-1, να το πανηγυρίζουν με σημαία της Ουκρανίας λόγω του Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι και να πλησιάζουν κι άλλο στη μαθηματική εξασφάλιση της παραμονής.

Ο αγώνας άρχισε με απίστευτη τριπλή ευκαιρία για τους γηπεδούχους μόλις στο 1ο λεπτό, με τον Τσόλακ να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά τον Μύγα να κοντράρει τα δύο σουτ των Μπίσεσβαρ και Μιτρίτσα. Οι Θεσσαλονικείς μπορούσαν να προηγηθούν, δεν το έκαναν και στο 11′ λίγο έλειψε να βρεθούν πίσω στο σκορ, αφού το λάθος του Σάστρε είχε ως αποτέλεσμα το τετ α τετ του Μάντζη, τον οποίο όμως νίκησε ο Πασχαλάκης.

Το παιχνίδι είχε πολύ καλό ρυθμό και στο 15′ είχε νέα φάση για τους φιλοξενούμενους με το σουτ του Καμπράλ που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Πασχαλάκης, για να πέσει η ένταση του παιχνιδιού μετά το 20′ και για ένα δεκάλεπτο. Αμέσως μετά το ημίωρο, όμως, ήρθε το γκολ και ήταν για τους ασπρόμαυρους.

Στο 31′, συγκεκριμένα, ο Μύγας μάρκαρε από πίσω τον Μιχάι, η φάση εξετάστηκε στο VAR και ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι, από όπου ο Σβαμπ ευστόχησε στο 33′ και άνοιξε το σκορ (1-0). Το οποίο σκορ θα μπορούσε να αλλάξει στο 39′ και να γίνει 1-1 αλλά ο Μύγας, αν και ολομόναχος μετά τη σέντρα του Καμπράλ, δεν κατάφερε να νικήσει τον Πασχαλάκη που απέκρουσε.

Φάση από τον αγώνα ΠΑΟΚ - Ιωνικός

Ισοφάριση και πανηγυρισμοί με σημαία Ουκρανίας

Αυτό που δεν κατάφερε στο πρώτο ημίχρονο ο Ιωνικός πάντως, να σκοράρει δηλαδή, το έκανε στο δεύτερο και συγκεκριμένα στο 58′, όταν ο Τουράμ με ωραίο συρτό σουτ από το ύψος της περιοχής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (1-1) και το πανηγύρισε, μαζί με τους συμπαίκτες, με σημαία της Ουκρανίας λόγω του Τσιγκρίνσκι. Ισοφάριση που έφερε και την αντίδραση του Ραζβάν Λουτσέσκου, ο οποίος έκανε αμέσως δύο αλλαγές, αλλά τα πράγματα δεν άλλαξαν για τον ΠΑΟΚ. Αντιθέτως, στο 70′ θα μπορούσαν να γίνουν και χειρότερα, αφού ο Τουράμ βγήκε απέναντι από τον Πασχαλάκη έχοντας μεγάλη ευκαιρία για το 1-2 αλλά ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων απέκρουσε.

Και το γεγονός ότι αυτή ήταν η τελευταία μεγάλη φάση του παιχνιδιού, τα λέει όλα για τη μέτρια μέρα των Θεσσαλονικέων, οι οποίοι κινδυνεύουν να δουν τον Ολυμπιακό να μεγαλώνει κι άλλο τη διαφορά.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Σάστρε, Μιχάι, Μιχαηλίδης, Σίντκλεϊ (76′ Βιεϊρίνια), Σοάρες (62′ Τσιγγάρας), Σβαμπ, Ζαμπά (82′ Κούτσιας), Μπίσεσβαρ (62′ Ελ Καντουρί), Μιτρίτσα, Τσόλακ.

Ιωνικός: Χουτεσιώτης, Μύγας, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Σάντσες (46′ Πλατέλλας), Βαλεριάνος, Ντάλσιο, Άοσμαν (90′ Βαφέας), Λένις, Καμπράλ (87′ Βαλέντε), Μάντζης (46′ Τουράμ).