Χάος επικράτησε στην Προύσα κατά τη διάρκεια του ημιτελικού του Κυπέλλου Τουρκίας στο μπάσκετ μεταξύ της Φενέρμπαχτσε και της Γαλατασαράι. Οι οπαδοί των δύο ομάδων της Κωνσταντινούπολης που χωρίζονται από μεγάλη έχθρα, βρέθηκαν στην αρένα και απείλησαν να τα κάνουν… γυαλιά καρφιά.

Για αρκετή ώρα το ματς διεκόπη το βράδυ της Παρασκευής (18/2) καθώς οι ultras και των δύο ομάδων μπήκαν στο παρκέ, ενώ επεισόδια καταγράφηκαν και εκτός του αγωνιστικού χώρου. Μάλιστα, η αστυνομία αναγκάστηκε να εκκενώσει τις εξέδρες προκειμένου να συνεχιστεί η αναμέτρηση.

Για την ιστορία η Φενέρμπαχτσε επικράτησε με 64-49 και πέρασε στον τελικό όπου θα διεκδικήσει τον τίτλο κόντρα στην Αναντολού Εφές που ξεπέρασε το εμπόδιο της Νταρουσάφακα με 96-71.

«Τους απέβαλλαν για λίγες βρισιές», είπε ο Τζόρτζεβιτς

Μετά από την λήξη του ματς, πάντως, ο τεχνικός της Φενέρμπαχτσε και πρώην του Παναθηναϊκού, Σάσα Τζόρτζεβιτς, προκάλεσε με τις δηλώσεις. «Ανάγκασαν τους οπαδούς να φύγουν για λίγες φωνές και ορισμένες βρισιές», είπε αρχικά και συνέχισε: «Δεν υπάρχει ντέρμπι χωρίς τους οπαδούς. Ξέρω πως υπήρξαν μερικές προσβολές, αλλά αυτό συμβαίνει σε όλο τον κόσμο σε τέτοια παιχνίδια. Σε πολλά ντέρμπι, οι φωνές, τα συνθήματα… είναι συνηθισμένα. Στα περισσότερα από 40 χρόνια της επαγγελματικής μου ζωής, έχω βιώσει τέτοιες καταστάσεις. Πρέπει να κάνουμε το βήμα και να τους επιτρέψουμε (στους οπαδούς) να αποτελούν μέρος του παιχνιδιού».