Η φάση των «16» του Champions League συνεχίστηκε με ακόμη δύο παιχνίδια και τα βλέμματα όλων ήταν στο Μεάτσα, όπου η Ιντερ υποδέχθηκε τη Λίβερπουλ. Ένα παιχνίδι με μεγάλο ενδιαφέρον και με νικητές τελικά τους Άγγλους με 2-0, την ίδια ώρα που η Σάλτσμπουργκ ετοιμαζόταν να πανηγυρίσει μια μεγάλη νίκη, έστω με 1-0, επί της Μπάγερν Μονάχου, αλλά στο 90′ ο Κομάν το έκανε 1-1 και έδωσε στους Γερμανούς ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης στους προημιτελικούς της διοργάνωσης.

Το καλύτερο παιχνίδι της βραδιάς, βάσει ονομάτων και δυναμικότητας των ομάδων, έγινε στο Μιλάνο, με τις Ίντερ και Λίβερπουλ να θέλουν να κάνουν το πρώτο βήμα προς τους «8». Οι Άγγλοι ήταν αυτοί που είχαν την κατοχή της μπάλας στο πρώτο ημίχρονο αλλά οι Ιταλοί είχαν την καλύτερη ευκαιρία με το οριζόντιο δοκάρι του Τσαλχάνογλου στο 16′, για να αλλάξει η εικόνα του παιχνιδιού στο β’ μέρος.

Η ομάδα του Σιμόνε Ιντσάγκι πήρε τον έλεγχο και πίεσε αρκετά για το γκολ που θα της έδινε τον πρώτο λόγο ενόψει της ρεβάνς, αλλά τελικά ήταν αυτή του Γιούργκεν Κλοπ που πέτυχε τον στόχο της: Η κεφαλιά του Φιρμίνο στο 75′ μετά το κόρνερ του Ρόμπερτσον έφερε το 0-1 και στο 83′ ο Σαλάχ με σουτ, το οποίο κόντραρε λίγο και σε αντίπαλο, έγραψε το 0-2, με τους κόκκινους να εξασφαλίζουν ουσιαστικά την πρόκρισή τους στους προημιτελικούς.

Στο 90′ πήρε ισοπαλία πρόκρισης η Μπάγερν

Την ώρα που οι Ιντερ και Λίβερπουλ έδιναν τη μάχη τους στο Μεάτσα, η Μπάγερν Μονάχου παρατάχθηκε στην έδρα της Σάλτσμπουργκ με στόχο να καθαρίσει από απόψε την υπόθεση-πρόκριση. Κάτι που έκανε σε πολύ μεγάλο βαθμό αλλά όχι με τον επιβλητικό τρόπο που περίμεναν οι περισσότεροι. Οι Αυστριακοί κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 21′ με το ωραίο πλασέ του Αντάμου σε υποδειγματική αντεπίθεση, με τους Βαυαρούς να μην είναι καθόλου καλοί στο πρώτο ημίχρονο.

Στην επανάληψη, όμως, η Μπάγερν πίεσε πολύ, δημιούργησε ευκαιρίες, τις έχασε και πάνω που φαινόταν ότι θα χάσει και το παιχνίδι, ήρθε το 1-1 στο 90′ από το πλασέ του Κομάν μετά το γέμισμα του Παβάρ. Αποτέλεσμα που ουσιαστικά τη στέλνει και στους «8», αφού η Σάλτσμπουργκ θα πρέπει να νικήσει στο Μόναχο για να προκριθεί. Γίνεται; Θεωρητικά ναι, αλλά οι πιθανότητες είναι ελάχιστες.