Το… βάρος του Παναθηναϊκού -μετά την απόκτηση του Εσιέν- πέφτει στο να βρεθεί και ο… Εσιέν για την άμυνα.

Σ’ αυτό το πλαίσιο λοιπόν, οι Σουηδοί «μπλέκουν» το τριφύλλι σε σενάριο για την απόκτηση του Ντιέγκο Λουκάνο, ο οποίος αγωνίζεται στην Χάκεν, ωστόσο το συμβόλαιό του εκπνέει και έχει ήδη εκφράσει τάσεις φυγής.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το «fotbollskanalen.se», οι πράσινοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τον Ουρουγουανό αμυντικό με μεγάλη καριέρα και μέχρι πριν λίγα χρόνια αρχηγό στην εθνική του.

Βέβαια, ακόμα κι αν το δημοσίευμα έχει… βάση κι όντως ο Παναθηναϊκός εξετάζει την περίπτωση του 34χρονου αμυντικού (για να καλύψει το κενό του Σίλντενφελντ), τότε δεν «παίζει» μόνος του, καθώς κι άλλοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι (δίχως να αναφέρονται τα ονόματά τους) φέρονται να… γλυκοκοιτάζουν τον πολύπειρο στόπερ.

Υπενθυμίζεται πως η ομάδα του Αναστασίου είναι σε… ανοιχτή γραμμή με τη Σουηδία και την Μάλμε για τον Χελάντερ (εξίσου στόπερ).

Όσον αφορά το βιογραφικό του, δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Ξεκίνησε την καριέρα του στην πατρίδα του, το 2003 πήγε στη Βραζιλία όπου για μια τριετία αγωνίστηκε στη Σάο Πάουλο, προτού κάνει το βήμα για την Ευρώπη για λογαριασμό της Φενέρμπαχτσε, όπου έκατσε για πέντε χρόνια, όντας… βασικός και αναντικατάστατος. Το 2011 πήγε στην Παρί Σεν Ζερμέν, παραμένοντας στη Γαλλία για δύο χρόνια και τελευταία έχει παίξει σε Μάλαγα, Γουέστ Μπρομ και τώρα πια στη Χάκεν, με τους αριθμούς του να ‘ναι ελαφρώς… μειωμένοι σε σχέση με τις προηγούμενες σεζόν. Φυσικά υπήρξε διεθνής και αρχηγός της Ουρουγουάης απ’ το 2004 μέχρι το 2014, μετρώντας 95 συμμετοχές και έχοντας αρκετές διακρίσεις.

Πηγή: sport-fm.gr